Tommi Holttinen kolmas Kuortaneella

0
Tommi Holttinen

Teksti Aulis Tiensuu

Kevään ensimmäisissä kilpailuissa voittoja napsineen Tommi Holttisen kesä ei ole jatkunut aivan yhtä hyvissä merkeissä. Juhannuspäivänä Holttinen joutui taas tunnustamaan Mikko Paavolan ja Urho Kujanpään paremmikseen.

Kärkikolmikon kilpailu alkoi tasaisissa merkeissä, kun kaikki aloittivat ylittämällä aloituskorkeutensa 520 ja seuraavan korkeuden 538 ensimmäisellään. Paavola jatkoi samaa sarjaa ylittämällä myös seuraavan korkeuden 554 komeasti ensimmäisellään. Kujanpää ylitti saman kolmannellaan, mutta Holttiselle se oli tällä kertaa liikaa. Näin järjestys oli tällä kertaa Paavola, Kujanpää ja Holttinen.

– Tänään ei kulkenut, mutta jään nyt tänne Kuortaneelle ja hyppään seuraavaksi tiistaina Vaasan olympiarankingkilpailuissa, kertoi Holttinen.

Naisten osalta Wilma Murto vahvisti osakkeitaan olympiakisoihin selvästi, kun hän ylitti puhtaasti oman ja Suomen kaikkien aikojen parhaan ulkoratatuloksen 461. Aiempi paras ulkoratatulos oli Minna Nikkasen samalla paikalla kuusi vuotta sitten hyppäämä SE-tulos 460, jota Murto sivusi kolme vuotta sitten. Toisena oli myös kisapaikkaa tavoitteleva Elina Lampela, joka ylitti tällä kertaa 441.

Vaasan kilpailun jälkeen selviää yltääkö suomalaisia mies- tai naisseiväshyppääjiä Tokion olympiakisoihin. Ensi viikonloppuna pidettävät Someron Seiväskarnevaalit ovat jo valintojen osalta liian myöhään.