Tommi Holttiselle jälleen voitto ja tulos 564 on Euroopan tilaston viides

0
Tommi Holttinen ja Mikko Paavola uusine ennätysnumeroineen.

Teksti: Aulis Tiensuu

Tommi Holttisen kevätkunto näyttää kohoavan melkein kilpailu kilpailulta. Sunnuntaina hän hyppäsi Vaasassa jälleen kotimaisen seiväskisan ykköseksi ja teki uudeksi kauden kotimaiseksi kärkitulokseksi maailmanluokan tuloksen 564. Tulos on Euroopan ulkoratakauden viidenneksi paras ja maailmassa 19., mutta kun edellä on 12 jenkkiä, niin olympiakisapaikka on hyvin mahdollista saavuttaa tällaisen tulostason jatkuessa.

Vaasan kilpailun kärkikaksikkona olivat jälleen tasaisia kisoja viime viikkoina hypänneet Holttinen ja Mikko Paavola. Holttinen johti tälläkin kertaa kilpailua koko ajan ylittämällä puhtaasti ensimmäisellään 516, 530 ja 542. Seuraava korkeus 554 vaati kaksi yritystä, mutta voitto- ja ennätystulos 564 ylittyi jälleen ensimmäisellä.

Aloituskorkeutensa 524 toisella selvittänyt Paavola oli tiukan paikan edessä 542:ssa, joka ylittyi vasta kolmannella. 554 ja 564 Paavola ylitti toisellaan. Kolmanneksi kilpailussa hyppäsi alle 18-vuotias Juho Alasaari, joka teki ennätyksensä 542. Holttisen harjoituskaveri Eetu Turakainen oli neljäs 524 ja Urho Kujanpää viides 516.

– Lämmittelyssä hyppy ei kulkenut. Mutta kun se alkoi kulkea ja 561 oli aiemmassa kilpailussa hypätty, nostettiin rima 564:ään, joka on SUL:n Team Finland -valmennusryhmän tulosraja. 564:n ylitys oli ihan hyvä hyppy, vaikka Kuortaneella tuntuma juoksuun olikin parempi. Hyppäsin nyt vähän pienemmällä seipäällä kuin Kuortaneella, kertoi Tommi Holttinen, joka ensi maanantaina hyppää kovassa kansainvälisessä seurassa Turun Paavo Nurmen kisoissa.