Tunnistatko lintuja?

0
Miina, Petra ja Hilja Käppi.

– Ikävän vähän tunnistan, haluaisin tietää paljon enemmän. Vaikka olen yrittänyt opetella, niin ne eivät pysy päässä. Tiedän västäräkin, talitiaisen ja joutsenen, alkaa Petra Käppi luetella.

– Tiedäthän sinä ainakin lapintiaisen ja palokärjen, sanoo tytär Miina Käppi, jonka sisar Hilja Käppi jatkaa tuntevansa talitiaisen, sinitiaisen, västäräkin, haarapääskyn ja joutsenen.

 

Leena Nuotio.

Leena Nuotio arvioi tunnistavansa äänen tai ulkomuodon perusteella noin 15 lintua, kuten punarinta, västäräkki ja kirjosieppo. Peipposen ääni on hänestä selkeä.

– Tykkään lintujen sirkutuksesta. Seuraamme miehen kanssa lintulaudan menoa. Siinä ne meitä eläkeläisiä viihdyttävät, kertoo Nuotio, joka harmittelee pääskysten vähenemistä.

Antti Kotti.

– Tunnistan tosi huonosti lintuja äänestä sekä näkemällä. Vaimo on saanut minut erottamaan harakan ja variksen. Olen tosi kehno tässä asiassa, mutta mielelläni kuuntelen lintujen mielettömän hienoja konsertteja, toteaa Antti Kotti.

Kari Koivuranta.

– Parikymmentä varmaankin ulkonäön perusteella. Siinä niitä pihalla ruokintapaikalla käy, kertoo Kari Koivuranta.

– Äänestä tiedän harakat, varikset, uuttukyyhkyn, talitiaisen ja varmaan muitakin. Talitintti on lyhentänyt lauluaan ti-ti-tyystä, on Koivuranta havainnut.