Varsinais-Suomi nyt koronapandemian perustasolla – Kokoontumisrajoitukset poistettu

0

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen, jolla se vapauttaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärät Varsinais-Suomessa.

Maakunta on siirtynyt koronavirusepidemian perustasolle, joten alueen kunnissa on voinut keskiviikosta 16.6. alkaen järjestää sisätiloissa ja ulkotiloissa tilaisuuksia ja tapahtumia ilman henkilömäärärajoituksia.

Samalla Lounais-Suomen aluehallintovirasto kumosi 4.6. Varsinais-Suomeen antamansa päätöksen pandemian leviämisvaihetta koskevista kokoontumisrajoituksista.

Varsinais-Suomi on palannut epidemian perustasolle, joten perusteita rajoituksille ei enää ole. Positiiviseksi testattujen osuus on vain 0,7 prosenttia ja ilmaantuvuusluku 100 000 asukasta kohti on pudonnut 18,6:een. Sairaalahoitoa vaativia potilaita oli sairaanhoitopiirin alueella keskiviikkona vain yksi.

Somerolaisista rokotettu 60,8 prosenttia


Rokotekattavuus nousee myös edelleen suotuisasti kaikissa ikäryhmissä. Somerolla ensimmäisen rokotuksen on saanut jo 60,8 prosenttia kaikista kuntalaisista. Tehosterokotteenkin on saanut 18,3 prosenttia somerolaisista.

Tapahtumajärjestäjien on yhä noudatettava tartuntatautilain 58 c pykälän mukaisia hygieniamääräyksiä, jotka ovat voimassa vuoden loppuun. Vaikka metrimääräisiä turvaetäisyyksiä tai yhteen kokoontuneiden ihmisten maksimimäärää ei ole enää rajoitettu, on perustason alueella edelleen huolehdittava tapahtumien terveysturvallisuudesta.

Vältä matkustamista, jatka maskinkäyttöä


Epidemian aikaan omaksuttuja käytäntöjä koskien käsi- ja hengitystiehygieniaa, etätyötä, sosiaalisia etäisyyksiä ja muiden huomioon ottamista on syytä jatkaa. Kasvomaskin käyttö on edelleen suositeltavaa julkisissa sisätiloissa, joissa syntyy pidempiaikaisia kontakteja, esimerkiksi kaupoissa ja kirjastoissa.

Kaksi kolmasosaa tartunnoista tulee nyt ulkomailta, yksi kolmannes pääosin perhepiiristä. Ulkomaille matkustamista on siis edelleen syytä harkita erittäin tarkkaan. Maahantuloon liittyvät pakolliset terveystarkastukset rajanylityspaikoilla jatkuvat Varsinais-Suomessa 30.6.2021 asti.