Voiman miehet murskavoitolla lohkonsa kärkeen

0
Kuvan valkopaitaiset voimalaiset, etualalla Samuli Laine ja taaempana Kasperi Laine, ovat tulleet somerolaisille tutuiksi myös futsalin liigakentiltä.

SoVo – LoPS/2 7–1

Teksti: Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Someron Voiman jalkapallomiehistö on aloittanut kautensa Miesten Kutosessa pirteästi. Kahden kierroksen jälkeen somerolaisjoukkue komeilee Länsi-Suomen alueen A1-lohkon kärkipaikalla.

Sarja-avauksessa Voima kaatoi turkulaisvastustajansa tämän kotikentällä (3–0) ja viime lauantaina oli kauden ensimmäisen kotiottelun vuoro.

Kamppailusta Loimaan Palloseuran kakkosjoukkuetta vastaan odoteltiin somerolaisleirissä tuimaa paikallishenkistä vääntöä, mutta siitä muodostuikin kotijoukkueen yksipuolinen näytös.

Voima murskasi loimaalaisvieraansa maalein 7–1 (4–0), joten kahden pelikierroksen jälkeen somerolaisten pistepussissa on täydet kuusi pinnaa ja maalierokin on hulppeasti 10–1.

– Etukäteen vähän pelkäsimme, että Loimaan nuori porukka saattaa juosta meiltä jalat alta, mutta tässähän kävikin ihan toisinpäin. Tämä oli kokonaisuudessaan aika mukava esitys joukkueeltamme, kotijoukkueen peluutuksesta kentän laidalla vastannut Mika Känkänen kommentoi ottelun jälkeen.

Grönholmille jälleen tupla

Kauden ensimmäisen somerolaismaalin urheilukentän nurmella viimeisteli tarkalla pääpuskulla Jasper Joosela . Vajaata minuuttia myöhemmin Joosela pohjusti tekopaikan Rasmus Grönholmille ja tämä iski upealla kaukolaukauksella isännät 2–0 johtoon ennen ensimmäisen varttitunnin täyttymistä.

Jo avauspelissä kahdesti maalannut Grönholm viimeisteli vielä pelin loppuhetkillä, joten hänellä on kahdelta kierrokselta koossa neljä täysosumaa.

Myös Kalle Haalijoki onnistui lauantaina maalinteossa kahdesti ja kertaalleen pallon toimittivat loimaalaisten verkkoon Markus Nieminen sekä Kasperi Laine.

Voiman ikinuori maalivahti Jarkko Ihalainen todisti, taas kerran, torjuntataitojensa olevan tallella. Hän pysäytti näyttävästi vieraiden muutamat lähietäisyydeltä tulleet maalintekoyritykset ja mielessä alkoi kangastella toinen peräkkäinen ottelu ilman takaiskuja.

”Jaken” nollaputki kesti kauden alusta lähtien noin 150 minuuttia, kunnes hän tuli yllätetyksi niin sanotulla ”kenttämestarin erikoisella”.

Ihalainen valmistautui rutiininomaisesti torjumaan LoPS:n Eelis Muurisen kaukovetoa, kunnes pallo otti maalin edustalta kummallisen kimmokkeen ja pomppasi hölmistyneen SoVo-vahdin ohitse verkkoon.

Ennen juhannusta Voima tekee vielä keskiviikkoillan vierailun lietolaisen FC NuoTeePeen kotikentälle.

Voiman kokoonpano: Jarkko Ihalainen (mv), Rasmus Grönholm, Joonas Reijonen, Niko Uusitalo, Kasperi Laine, Tero Rajakallio, Samuli Laine, Jaakko Toivonen, Janne Salmi, Remi Grönholm, Musi Nezamdoust, Markus Nieminen, Kaapo Nikander, Mikko Kaase, Jasper Joosela, Antti Pirttilä, Kalle Haalijoki ja Mikko Haalijoki.

**************************

Naiset makselevat oppirahoja

Voiman naisten joukkue on nyt kahdessa ääriolosuhteiden ottelussa ottanut tuntumaa isolla kentällä ja täydellä kokoonpanolla pelaamiseen. Reippaasti tappiollinen tulossaldo kielii siitä, kuinka nuorelta joukkueelta ottaa oman aikansa, ennen kuin oppirahat on makseltu.

Puolitoista viikkoa sitten rankkasateessa pelatussa Nelosen A-lohkon kotiavauksessa Voima kärsi 1–5 tappion. Viime lauantaina joukkue vieraili Peimari Unitedin helteisellä kotikentällä Sauvossa, missä emännät höykyttivät vieraitaan maalilukemin 9–2 (5-0).

Fyysisesti kookkaampi kotijoukkue porhalsi kahden maalin johtoon jo ensimmäisellä kymmenminuuttisella, voimalaisten hakiessa vielä pelituntumaa. Loppujakson aikana Peimari iski kolme lisäosumaa vastahyökkäyksistään.

– Toisen jakson alussa pallo kulki somerolaisittain hieman paremmin, mutta nuoret ja kokemattomat pelaajamme joutuivat jälleen makselemaan oppirahoja, kun pikkuvirheiden ja Peimarin vastahyökkäysten seurauksena lukemat muuttuivat 8–0:aan, Voiman naisia luotsaava Mika Kokkinen kertoi.

Vahdin tontilta maalintekoon

Viimeisen puolituntisen aikana vierasjoukkueenkin syöttöpeli alkoi toimia ja sen myötä pelaaminen parani kauttaaltaan. Voima sai luotua painetta kotijoukkueen puolustusalueelle ja maalinedushässäkän jälkeen Mira Rajala pääsi avaamaan somerolaisten maalitilin.

Pari minuuttia myöhemmin vieraat viimeistelivät toistamiseen, tällä kertaa Tiina Kinnusen toimesta. Avausjakson maalin suulla pelannut juniori osoitti, että häneltä löytyy tarvittaessa osaamista myös hyökkäyspään ratkaisuihin.

– Loppupelin aikana pääsimme kokeilemaan pelaajia hieman eri pelipaikoilla. Siitä saatiin hyviä kokemuksia, joita voidaan käyttää hyödyksi kauden aikana.

– Nuoret ovat tulleet ennakkoluulottomasti mukaan ja ottaneet paikkansa joukkueesta. Kokeneemmat keskikentän pelaajat väläyttelivät myös osaamistaan, Kokkinen ruoti positiiviseen tapaansa suojattiensa esityksiä Sauvossa.

Voiman kokoonpano: Tiina Kinnunen (mv), Ilona Rinne (mv), Emilia Salo, Eerika Haalijoki, Johanna Kokkinen, Mira Rajala, Aada Pynninen, Pinja Pesonen, Hilppa Juote, Oili Ovaskainen, Irene Lehtinen, Maija Kemppainen, Ada Lehtinen, Viivi Karttila ja Jasmin Rantanen.