Voiman naisilla historiallinen kotiavaus

0
Kotijoukkueen Maija Kemppainen ehtii palloon ennen RaiFun Peppi-Lotta Pohjolaa. Vasemmalla ottelun jämäkästi tuominnut erotuomari Tom Toivonen, oikealla voimalaisista Amanda Virtanen ja Pinja Pesonen.

Teksti: Juha Laakso, kuvat: Kari Eerikäinen

Someron urheilukentällä tehtiin paikallista jalkapallohistoriaa, kun Voiman naisjoukkue pelasi ensimmäisen ottelunsa alueellisessa Nelosessa.

Suurelle osalle kotijoukkueen pelaajista ottelussa oli aivan uusia elementtejä verrattuna heidän aiempaan peliuraansa juniori- ja harrastesarjoissa: Täysimittainen pelikenttä, täysiaikainen (90 minuuttia) ottelutapahtuma ja pelaaminen täydellä, yhdentoista samanaikaisesti kentällä olevan pelaajan kokoonpanolla. Eikä luonnonnurmialustakaan ollut vielä aiemmin ehtinyt tulla kaikille tutuksi sarjapeleissä.

Voiman joukkue selviytyi tulikasteestaan kunniakkaasti, vaikka vierailija, Raisio Futiksen kakkosjoukkue, veikin sarjapisteet mukanaan maaliluvuin 1–5 (0–1).

Kinnunen väläytteli torjuntataitojaan– Sattui ehkä vähän turhankin kova joukkue vastustajaksi tähän meidän ensimmäiseen Nelosen otteluumme. Raisiolla oli kokoonpanossaan muutamia heidän ykkösjoukkueensa pelaajia, jotka ovat tähän sarjaan todella kovia vahvistuksia, Voiman valmentaja Mika Kokkinen totesi.

– Tulokset paranevat varmasti jatkossa, kun vastaan tulee lähempänä omaa tasoamme olevia joukkueita, valmentaja uskoi.

Varsinkin avausjaksolla kenttää piiskasi taukoamaton rankkasade, mikä silminnähden vaikeutti molempien joukkueiden pelaamista. Olosuhteisiin nähden Voiman junioripitoinen joukkue sinnitteli kokeneemman vastustajan kyydissä mallikkaasti pitäen maalilukemat nolla–nollassa avauspuolikkaan loppuminuuteille asti.

RaiFun ensimmäisistä vaarallisista maalintekopaikoista kotijoukkue selvisi takaiskuitta nuoren maalivahtinsa Tiina Kinnusen hienojen torjuntojen ansiosta. Viimein, ottelun 40. peliminuutilla, Kinnusenkin oli antauduttava RaiFun Nella Maanpään vastustamattoman laukauksen edessä.

Haalijoki iski ensimmäisenToisella puolikkaalla vieraat alkoivat hyödyntää tehokkaammin maalipaikkojaan ja kasvattivat johtonsa 4–0:aan. Hyökkäyspeliään aktivoittanut Voima onnistui myös muutamaan otteeseen puhkaisemaan raisiolaisten tiiviin puolustuslinjan, mutta ensimmäisen maalin tekeminen uudella sarjatasolla ei ollut ihan helppoa.

Erittäin lähellä viimeistelyä oli ensin Jasmin Rantanen puolittaisen läpiajonsa päätteeksi. Hänen laukauksensa kilpistyi kuitenkin maalin pystytolppaan. Mira Rajala pääsi vielä yrittämään maalinedustalta jatkovetoa kimmokkeeseen, mutta tuon yrityksen raisiolaisvahti torjui kulmapotkuksi.

Peliaikaa oli jäljellä runsaat viisi minuuttia, kun voimalaisista Seena Lahti täräytti hyvästä paikasta päin vastustajan maalivahtia. Eerika Haalijoki nousi taustalta mukaan tilanteeseen ja laukoi irtopallon tyylikkäästi paristakymmenestä metristä verkon perukoille.

Somerolaisseuran oma juniorikasvatti sai näin nimiinsä historiallisen Voiman avausmaalin naisten Nelosessa.

n Voiman kokoonpano RaiFu/2:a vastaan: Tiina Kinnunen (mv), Linnea Sariola, Emilia Salo, Amanda Virtanen, Siiri Salo, Maria Frankberg, Eerika Haalijoki, Johanna Kokkinen, Mira Rajala, Pinja Pesonen, Seena Lahti, Hilppa Juote, Oili Ovaskainen, Maija Kemppainen, Viivi Karttila ja Jasmin Rantanen.

Miehille avausvoitto TurustaVoiman miesten toinen peräkkäinen pelikausi Läntisen alueen Kutosessa käynnistyi vierasottelulla turkulaista Torre Calciota vastaan.

Paineita kauden ensimmäisten maalien tekemisestä ja sarjapisteiden saalistamisesta somerolaisten ei tarvinnut pitkään kantaa, sillä kumpaankin sarakkeeseen saatiin merkinnät heti avauspelissä. Voima näet kukisti turkulais-isäntänsä ilahduttavan vahvan esityksen jälkeen maalein 3–0.

Konkarimaalivahti Jarkko Ihalainen avasi kautensa komeasti nollanpidolla, jota toki edesauttoi kenttäpelaajien onnistunut puolustussuunnan pelaaminen. Hyökkäyksiinkin löytyi heti mukavasti tehoja, kun Rasmus Grönholm viimeisteli kahdesti ja Eetu Sarvi kertaalleen.

Voima pelaa alueellisen Kutosen A1-lohkossa, jossa yksitoista joukkuetta kamppailee neljästä tarjolla olevasta paikasta loppukauden yläsarjaan.

Kotipelien osalta Voima-miesten pelikausi avataan tulevana lauantaina urheilukentän nurmella. Voima saa silloin vieraakseen Loimaan Palloseuran reservijoukkueen, jolle kauden kotiavaus tuotti 2–3 tappion.

n Voiman kokoonpano Turussa: Jarkko Ihalainen (mv), Janne Laine, Eetu Sarvi, Joonas Reijonen, Remi Grönholm, Rasmus Grönholm, Jaakko Toivonen, Kasperi Laine, Jasper Joosela, Markus Nieminen, Tero Rajakallio, Kaapo Nikander, Verneri Salomaa, Janne Joosela ja Tommy Lundberg.

”Nollakuutosille” voitto ja tappioPääosin vuonna 2006 syntyneistä pelaajista koostuva Voiman joukkue ylsi viime kaudella lohkovoittoon 14-vuotiaiden poikien Kolmosessa. Tänäkin kesänä pojat ovat mukana Länsi-Suomen alueen Kolmosessa, mutta nyt P15-sarjassa.

Lohkon A1 kauden avauspelissään Voiman pojat hakivat 9–5 (5–3) vierasvoiton Turun Pallokerho/Sininen -joukkueen kotikentältä. Micky Enqvist paukutteli somerolaisten tiliin neljä maalia, Akseli Hakamäen säestäessä kolmella ja Oliver Heleniuksen kahdella osumalla.

Ensimmäinen kotiottelu oli ohjelmassa viime keskiviikkona, jolloin vastustajaksi saapui Uudenkaupungin Pallokerho/YJ.

Peli käynnistyi somerolaisittain mainiosti, kun Hakamäki täräytti 1–0 johtomaalin heti ensimmäisellä minuutilla. Jatko ei sujunut enää yhtä suotuisasti, vaan tuloksena oli kotitappio maalein 1–4 (1–1).

Valmentaja Henri Hakamäen mukaan SoVon pojat eivät missään vaiheessa päässeet omalle tasolleen, eikä syöttöpeli lähtenyt toimimaan totutulla tavalla.

– Turhautuminen näkyi kentällä ja osalla pelaajista energiat menivät täysin vääriin asioihin. Tästä on otettava opiksi ja parannettava paljon pelillisesti, sekä ennen kaikkea asenteellisesti, valmentaja tiivisti oppitunnin annin.

n SoVon kokoonpano kotiottelussa: Ilmo Nokka (mv), Sebastien Galuszka, Markus Veikkola, Nuutti Vartemaa, Eero Lehtinen, Oliver Helenius, Markku Aaltonen, Aimo Kurvinen, Frans Fonsell, Atso Pätäri, Veeti Salo, Leevi Salo, Martti Kanasuo, Akseli Hakamäki, Matias Koskinen ja Jasper Joosela.