Vuonna 1991: Hiidenlinna vihittiin

0
Isäntä linnansa ovella avaijaispäivänä. Hiidenlinnan suunnittelija ja rakentaja Reino Koivuniemi juhlisti linnansa avajaisia pukeutumalla mustaan nahkaessuun. Samanlaisin varustein puettiin myös linnan huovit, vävypojat Reima Andersson (vas.) ja Kai Merilä.

Somero-lehti 4.6.1991

Reino Koivuniemi hengähtää linnansa salin rappusilla.

Kolmen vuoden urakka on takana ja isäntä, Reino Koivuniemi voi hetken hengähtää linnansa salin rappusilla.

Koko tämän kesän on salissa Reino Koivuniemen puureliefien näyttely. Alakerrasta Maahisesta löytyy Koivuniemen puuveistoksia ja espoolaisen Unto Grönbergin ja tallinnalaisen Voldemar Peilin maalauksia.

Linnan emäntä Marja Koivuniemi ja isäntä Reino Koivuniemi linnan vihkijän Sulo Aittoniemen seurassa. Isäntä muisti juhlassa myös emäntää ojentamalla tälle puusta veistetyn ruusun kiitokseksi niistä tuhansista voileivistä, joita emäntä on evääksi kolmen vuoden aikana laittanut.

Suti piilukirveen varressa

Kansanedustaja Sulo Aittoniemi saapui vihkimään Hiidenlinnaa.

– Ei sitä joka päivä linnoja vihitä, leukaili Pekka Lanko Sulolle, joka itse valitteli olevansa turvenuija, eikä tarpeeksi arvokas persoona tällaiseen.

Sulo ja isä (Reino Koivuniemi) tutustuivat Sulon ollessa vielä keskusrikospoliisin tutkija. Sulo yöpyi Hämeenportissa tutkimusmatkojen tuodessa hänet Somerolle ja ystävystyi silloisen portsarin kanssa.

Myös Sulo halusi kantaa kortensa kekoon ohjelmapuoleen ja vetäisi taskustaan huuliharpun, jolla kajahtelivat muun muassa kappaleet Väliaikainen ja Eldankajärven jää.

Ystäviensä ja perheensä keskellä onnellinen linnan isäntä kiteytti tunnelmansa siitä, millaista on rakentaa linna.

– Vaikka kaikki maailman setelikoneen painamat paperilaput tuotaisiin eteeni, en lähtisi uudelleen tähän hommaan. Kyllä lapio jäisi maahan iskemättä.