Vuonna 2011: Reunakivet menivät kuin kuumille kiville

0
Seurakunnan järjestämää, käytöstä poistettujen reunakivien huutokauppaa seurasi kolmisenkymmentä ihmistä.

Somero-lehti 14.6.2011

Teksti ja kuvat Kirsi Seppälä

Seurakunta myi huutokaupalla vanhalta hautausmaalta 1980-luvun lopulla käytöstä poistetut hautojen reunakivet. Yhdeksään eri kokoiseen kasaan asetetut reunakivet tekivät kauppansa. Kasojen hinnat vaihtelivat 130 eurosta aina 2 200 euroon saakka. Huudot lähtivät isojen kasojen osalta 250 eurosta ja pienten 50 eurosta.

Ensimmäisten kasojen kohdalla ihmiset korottivat hintaa kympin kerrallaan, kunnes innokkaimmat olivat saaneet haluamansa. Vaikka keskikokoisia kasoja huudettiin ensin verkalleen, nekin menivät kaupaksi. Kahdesta isoimmasta reunakivikasasta huudettiin jo tiukemmin kilpaa, ja kuultiinpa yksi 500 euron kertakorotuskin. Isoissa kasoissa oli reunakiviä arviolta 150 metristä 200 metriin.

Hautojen reunakivet olivat haluttuja, sillä moni aikoo käyttää niitä kotipihallaan penkereiden tai portaiden tekoon. Niin Risto Vasamakin, joka kävi huutamassa reunakiviä tyttärelleen ja pojalleen. 300 euron kivikasan hän aikoi käydä hakemassa traktorilla myöhemmin. Seurakuntapuutarhuri Jouko Mäkinen kertoi kivien kiinnostavan niiden käsin hakatun pinnan vuoksi. Hän arvioi, että yhden reunakiven hinnaksi voisi tulla parikin sataa euroa, jos sellaisen teettäisi.

Seurakunta on poistanut parikymmentä vuotta sitten reunakivet, koska hautausmaan yhtenäisen nurmikon hoitaminen on helpompaa. Seurakunta käyttää myynnistä saamansa rahat hautausmaiden ylläpitoon.Reunakivet menivät kuin kuumille kivilleSeurakunnan järjestämää, käytöstä poistettujen reunakivien huutokauppaa seurasi kolmisenkymmentä ihmistä.Meklarin tehtävää hoiteli seurakuntapuutarhuri Jouko Mäkinen.Petri Mäkinen ottaa ostajan tiedot ylös. Risto Vasama osti huutokaupasta reunakivikasan.