Yksi paikka lähti

0
Demarien vaalivalvojaisissa jännitetään, Antti Kotti, Taina Ruuhilehto ja Riitta Lehtinen.

Teksti: Armas Töykkälä

Sosialidemokraattinen puolue menetti yhden valtuustopaikan. Puheenjohtaja Antti Kotti pitää puolueen asetelmia kuitenkin vahvoina lautakuntapaikkoja jaettaessa, sillä valtapuolue keskustan paikkaluku pieneni peräti viidellä valtuutetulla.

– Tosi kummalliset vaalit olivat, eiväthän ne oikeastaan alkaneet ollenkaan. Tähän päädyttiin.

– En pettymyksenäkään pidä tulosta. Ihan vahvoissa asemissa ollaan, meillä on hyvä vaaliliitto. Hyvä että voimasuhteet näin tasoittuu, mielenkiintoiset luottamuspaikkaneuvottelut edessä. Keskustalla on edelleen vahvat asemat, mutta kyllähän he ottivat turpaan aika rajusti.

Ääniharavaksi sairauden varjostaman valtuustokauden jälkeen


Eniten ääniä SDP:n listalla keräsi Taina Ruuhilehto . Koko Someron äänimääristä hän sai toiseksi eniten, ja oli naisehdokkaiden ykkönen. Ruuhilehto ei odottanut pärjäävänsä näin hyvin, sillä edellistä valtuustokautta varjosti sairastuminen leukemiaan.

– Olen positiivisesti yllättynyt. Olin viimeiset neljä vuotta epäsäännöllisen säännöllisesti poissa pelistä ja keskityin itseni parantamiseen. Eihän meillä helppoa tule olemaan päätöstenteon kanssa. Yhteisesti vaan yli puoluerajojen pyritään tekemään kuntalaisia palvelevia hyviä ratkaisuja.