Aktiivinen elämä auttaa ja ennaltaehkäisee krempoilta

0
Joonas Hietarinta on vastavalmistunut hieroja. Tammelalainen löysi yritystilat Nuppulinnasta Somerolta.

Joonas Hietarinta aloitti hierojan työt Nuppulinnassa

– Kannattaa pitää itsestään huolta ja hoitaa kroppaansa pitkin ikää, eikä vasta sitten, kun tulee jokin vaiva, hartioista kinnaa ja pää särkee. Aktiivinen elämä auttaa ja ennaltaehkäisee krempoilta. Kaikki liike ja liikunta on hyvästä, toteaa hieroja Joonas Hietarinta.

Hän korostaa arjen hyötyliikunnan ja pienen puuhastelun merkitystä, esimerkiksi siivoamista, metsäretkiä mustikoita poimimaan ja puutarhanhoitoa.

– Kun älypuhelin ilmoittaa, että 10 000 askelta on kasassa, niin hyvä.

Mitä jos ei ole juuri liikkunut, eikä liikunta sytytä?

– Kannattaa miettiä, mistä pitää ja mikä olisi oma juttu. Haluaako suorittaa yksin vai mennä kaverin kanssa ryhmäliikuntatunnille, vaikka jumppaan.

Mahdollisuuksia on. Hän luettelee alkajaisiksi sauvakävelyn, uimisen, hiihdon ja kuntosalin.

Omien kokemusten kautta alalle

Joonas Hietarinta valmistui hierojaksi pari kuukautta sitten Turun Hierojakoulusta. Hän löysi yritykselle hyvät tilat Nuppulinnasta.

– Tämä on täydellinen toimipaikka: rauhallinen, asiakkaan on helppo tulla ja autollekin löytyy parkkitilaa, toteaa tuore hieroja.

Omat kokemukset innostivat opiskelemaan alaa.

– Olen itse käynyt hierojalla ja saanut apua lihasvaivoihin ja kropan liikkuvuuteen. Haluan jakaa sitä samaa hyvää oloa muillekin. Hetki hieronnassa on sitä omaa aikaa itselle. Siinä voi unohtaa arjen, rentoutua ja antaa mielen levätä, selvittää Hietarinta hieronnan hyvää tekeviä asioita.

Hän antaa sekä klassista että urheiluhierontaa. Klassinen hieronta rentouttaa lihaksia. Hietarinnan pakeilla voivat käydä myös aktiiviset liikkujat, urheilijat. Urheiluhieronta on osa lihashuoltoa, se on lihasta venyttävää ja muokkaavaa hierontaa.

– Uskon, että työtä riittää tekevälle.

Tämän päivän passiivinen elämäntapa edesauttaa jännitystiloja. Päätetyötä tekevillä niskat ja hartiat ovat jumissa.

Joonas Hietarinta antaa neuvoksi pitää työpäivän aikana säännöllisiä pieniä venytys- jumppataukoja.

– Pura jännitystä ravistelulla ja venytyksillä. Jos mahdollista, niin istumatyöläisen olisi hyvä tehdä osa päivästä töitä seisoen.

Tärkeää on myös se, mitä työn ulkopuolella tekee, jotta mieli ja keho virkistyisivät.

Somerolle päin kallellaan

Tammelan Letkulla asuvalle perheenisälle Somero on tuttu paikka entuudestaan, sillä asioinnit ovat suuntautuneet tänne kaupoille.

– Olemme kovin Somerolle kallellaan. Käymme uimahallissa. Tänä kesänä olemme tuoneet tytärtä Tiistaikisoihin urheilukentälle, kertoo kahden lapsen, 1- ja 3-vuotiaiden tytärten isä.

Hieroja pitää omasta kunnostaan huolta kuntosalilla. Hiihtäminen maistuu myös.

Kuntosaliharjoittelua hän suosittelee nuorista vaareihin.

– Kun nuoren kasvukehitys on takanapäin, niin voi aloittaa maltillisesti kuntosaliharjoittelun. Vahvat lihakset antavat tukea ja liikkuvuutta. Vanhetessakin olisi hyvä olla lihasmassaa tukena ja turvana.