Beatlesia saksofoneilla

0
Akateeminen Saksofonikvartetti saapuu Somerolle loppukuusta, keskiviikkona 28. päivä.

Akateeminen Saksofonikvartetti konsertoi Somerniemen kirkossa ensi viikon keskiviikkona 28.7. Yhtye esittää The Beatles -yhtyeen sävellyksiä vuosilta 1965–1970. Näinä vuosina The Beatlesin sävelkieli oli kehittynyt yksinkertaisten pop-rallien parista paikoin hyvinkin kunnianhimoisiin ja taitavasti rakennettuihin lauluihin.
Olli-Pekka Tuomisalon johtama Akateeminen Saksofonikvartetti on aktiivisin Suomessa toimiva saksofonikvartetti. Se on konsertoinut säännöllisesti vuodesta 1998 lähtien.
Nykyiselleen kokoonpano vakiintui vuonna 2004.
Yhtye on tänä aikana ehtinyt pitää satoja konsertteja, kantaesittää parikymmentä uutta suomalaista teosta ja levyttää lähes koko kotimaisen kvartettiohjelmiston. Yhtyeessä soittavat Tuomisalon ohella Maaret Koskenkari, Saara Koskipää ja Timo Rantanen .