Harvesters yhä voittamaton Somerolla

0
Matti Ryhtä koppaa pallon näppeihinsä ja Harvestersin mustapaidoista tilannetta seuraavat Riku Rauhala (vas.), Henri Luoto (8), Antti Pirttilä ja Mikko Haalijoki.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Jalkapallon Salon Mestaruussarjan pelejä saatiin tänäkin kesänä ihastella Someron urheilukentän nurmella yhden peli-illan ajan. Someron Harvesters ja kolme salolaisjoukkuetta ilahduttivat otteillaan kohtalaisen runsaslukuista somerolaisyleisöä.

Illan avauspeli antoi todisteen sarjan kärki- ja tyvipään välisestä tasoerosta, kun piikkipaikalle noussut FC Soppa rökitti tällä kaudella sarjaan tullutta Halikon lukion joukkuetta maalein 11–1.

Somerolaisittain illan pääottelussa paikalliset ”Puimurit” sai vastaansa lähinaapurin kuntarajan takaa, eli Kuusjoen joukkueen. Ennen tätä kierrosta joukkueet majailivat tasapistein sarjan keskivaiheilla.

Peli ehti pyörähtää hädin tuskin toiselle minuutilleen, kun kotijoukkueen Jasper Joosela oli jo pallon kera nokikkain Kuusjoen maalivahdin kanssa. Maalipaikka oli sen verran herkullinen, että ansaitsi pienet ylimääräiset ”namuttelut”, joiden seurauksena pallo nousi ”Jappen” neppauksesta täpärästi yli maalin.

Parista seuraavastakaan huipputilanteestaan Harvesters ei saanut avattua maalitiliään. Sen sijaan alakynnessä ollut vierailija käytti jakson puolivälissä puolivarkain saamansa tekopaikan hyödykseen, siirtyen 1–0 johtoon.

Hintsan jalasta isäntien ensimmäinen

Pientä tovia myöhemmin Harvestersin Paavo Hintsa pelasi vastustajan maalilla tilanteen hienosti loppuun asti: Kuusjoen maalivahti torjui Kaapo Nikanderin laukauksen eteensä ja Hintsa jatkoi paluupallon verkon perukoille.

Vauhtiin päästyään kotijoukkue iski avauspuolikkaan lopussa vielä kahdesti: Ensin Kalle Haalijoki taituroi Harvestersin 2–1 johtoon ja Mikko Kaase villitsi katsomokansaa lisää 3–1 osumallaan.

Tauon jälkeen Harvesters turvasi johtoaan pudottamalla keskikentän laitapelaajia enemmän puolustuksen avuksi. Hyökkäyssuuntaan tilanteita ei auennut enää avausjakson tapaan kuin liukuhihnalta, mutta eipä saanut vierasjoukkuekaan kovin montaa huippuvaarallista kavennusmahdollisuutta aikaiseksi.

Kahdeksan minuuttia ennen loppua Kuusjoelle avautui kelpo paikka, mutta jälleen kerran hienon ottelun maalin suulla pelannut Matti Ryhtä heittäytyi näyttävään torjuntaan.

Viimeisellä peliminuutilla Mikko Haalijoki sinetöi Aleksi Hovilan hienon oivalluksen jälkeen loppunumeroiksi Harvestersin 4–1 (3–1) voiton. Näin somerolaisjoukkue on voittanut kaikki kahden pelikauden aikana tässä sarjassa pelaamansa kolme kotiottelua.

– Kuusjoki-ottelu oli ehkä ehein esityksemme tällä kaudella. Ekalla jaksolla ei lannistuttu takaiskusta, vaan uskottiin omaan tekemiseen ja sen myötä saatiin tehtyä kolme komeaa maalia, alakerran aitiopaikaltaan kenttäpelaajien edesottamuksia seurannut maalivahti Ryhtä kommentoi.

Ringissä kolmisenkymmentä pelaajaa

Neljällä edellisellä kierroksella Harvesters oli ollut hieman tehoton. Se hävisi ympäripyöreän ottelun Perniötä vastaan 1–3 ja taipui Mestaruussarjan hallitsevalle mestarille Perttelille 0–2. Ensimmäisen voittonsa (1–0) Puimurit otti kuumassa kamppailussa Kiskoa vastaan ja MJP:n kanssa tuloksena oli 1–1 tasapeli.

Ryhdän mukaan Harvesters on tälläkin kaudella saanut peleihinsä mukaan ilahduttavan paljon pelaajia. Somerolla kokoonpanossa oli parikymmentä nimeä ja reserviinkin jäi vielä kymmenkunta pelaajaa.

Joukkueessa on pidetty yllä sopivan hurttia huumoria ja sopiva pilke on pysynyt silmäkulmassa, vaikka kentällä kampaillaan välillä hyvinkin kiihkeästi.

– Aina kun nappulakengät lyödään jalkaan, niin tavoite on voitto, mutta tässä sarjassa pettymyksen ja ilon välinen etäisyys ei ole ehkä niin suuri kuin virallisissa piirin sarjoissa, Ryhtä tietää omasta kokemuksestaan.

Mestaruussarjaa pyörittävällä Salon Erotuomarikerholla oli tavoitteena saada aikaiseksi kahdentoista joukkueen sarja, mutta lopulta mukaan lähti yhdeksän joukkuetta. Tästä johtuen esimerkiksi Somerolle ja sen hienokuntoiselle nurmikentälle saatiin vain yksi kotiottelu.

n Someron Harvestersin pelaajarinki:

Henri Luoto, Kalle Haalijoki, Mikko Haalijoki, Miikka Talikka, Janne Lehtinen, Markus Nieminen, Kari Kummunsalo, Joni Vuorela, Niko Uusitalo, Mikko Kaase, Anssi Kerko, Antti Pirttilä, Jussi Tapio, Olli Kanerva, Otto Saarinen, Riku Rauhala, Matti Ryhtä, Akseli Ali-Yrkkö, Anssi Lehikoinen, Aleksi Hovila, Olli Nieminen, Tommy Lundberg, Kaapo Nikander, Janne Joosela, Mika Känkänen, Paavo Hintsa, Lauri Isotalo, Eetu Lehtinen, Patrik Niilo, Jasper Joosela ja Remi Grönholm.

Alkukauden maalintekijät:
Henri Luoto, Kaapo Nikander, Janne Lehtinen, Paavo Hintsa, Kalle Haalijoki, Mikko Kaase ja Mikko Haalijoki.

Sarjatilanne/Salon Mestaruussarja:

FC Soppa 4 0 0 25- 6 12
Pertteli 5 4 0 1 21- 6 12
Perniö 4 3 1 0 23- 6 10
Harvesters 5 2 1 2 7- 7 7
KiKi 4 2 0 2 8- 6 6
Kuusjoki 5 1 1 3 9-14 4
Oolela. Utd. 4 1 0 3 4-13 3
HaLu 5 1 0 4 6-36 3
MJP 4 0 1 3 5-14 1