Holttinen taistellen toiseksi

0
Kohti korkeuksia: Tommi Holttinen.

Teksti Aulis Tiensuu

Tommi Holttinen kisasi tiistaina Vaasassa, jossa myös seiväshyppääjät pääsivät tavoittelemaan olympiapaikkoja. Holttinen oli toisena tuloksella 546. Voittoon hyppäsi jälleen Mikko Paavola tuloksella 554. Urho Kujanpää jäi neljänneksi tuloksella 508, sillä edelle kiilasi 17-vuotias Juho Alasaari lukemin 530.
Holttisen kilpailu ei tällä kertaa alkanut tuttuun ensimmäisellä yli tyyliin, vaan vaati vähän enemmän. Aloituskorkeus 520, kuten seuraavakin 538 ylittyivät vasta kolmannella. Paras tulos meni sitten jo ensimmäisellä, mutta 554 oli liikaa. Näin yhtään suomalaista seiväsmiestä ei selviytynyt Tokioon.
Naisten kilpailussa Wilma Murto ylitti jälleen ulkoratojen parhaan suomalaistuloksen 462 ja varmisti sillä myös kisapaikkansa. Myös toiseksi tuloksella 441 tullut Elina Lampela pääsee rankingin perusteella Tokioon.

Seiväs- karnevaaleilla jatkuu

Tänään alkaneille Someron Seiväskarnevaaleille ilmoittautui lopulta mukaan miltei 100 osanottajaa. Miesten kilpailussa mukana on ainakin Vaasan kilpailun kärkikolmikko Paavola, Holttinen ja Alasaari. Kujanpään nimeä ei ainakaan ennakkoon ilmoittautuneiden joukossa näy.
Naisten kilpailun kärkikaksikon nimi puuttuu myös ilmoittautuneiden listalta. Kovassa kunnossa oleva Wilma Murto on tällä hetkellä muita suurempi suosikki oman Suomen ennätyksensä 471 rikkojaksi, josta karnevaaleilla luvassa olisi 3000 euron palkinto.
Naisten kilpailussa mukana ovat ainakin uutta tulemistaan tekevät Saga Andersson, ennätys 442, ja Laura Ollikainen , 430, sekä iso joukko nuoria tulevaisuuden nimiä.

Saga Andersson