Hyvä renki, mutta huono isäntä

0

Somerolla oli tällä viikolla tulipalosta johtuen maastopalovaara. Vaikka jo pitkään on ollut kuivaa ja kuumaa, palomies Marko Pohjaranta Someron paloasemalta sanoo, ettei helle ole tällä alueella aiheuttanut ylimääräisiä tulipaloja. Myös Somerolla poikennut Varsinais-Suomen päivystävä palomestari Marko Ahola uskoo ihmisten oppineen varovaisiksi tulen kanssa, koska paloja ei maakunnassakaan ole ollut nyt normaalia enempää.
Varsinais-Suomen pelastuslaitos ohjeistaa, että tulta sytytettäessä on aina varauduttava myös alkusammutukseen.
Eikä nuotiota tai muuta avotulta saa koskaan sytyttää, mikäli voimassa on kovan tuulen varoitus tai metsä- ja ruohikkopalovaara.
Tällä hetkellä koko Varsinais-Suomessa, Someron mukaan lukien, on voimassa metsäpalovaroitus.
Esimerkiksi kertakäyttögrillit lasketaan pelastuslain mukaan avotulen teoksi. Myös tynnyrissä tai vastaavassa tapahtuva polttaminen katsotaan avotuleksi. Mutta maapohjasta eristetyt grillit, tiilistä tai kiviaineksesta valmistetut tulisijat ja vastaavat eivät ole pelastuslain mukaan avotulia.
Varomattomasta tulen käsittelystä voi seurata sakkorangaistus.