Janna Jensen hallitsi Pohjola GP:n esteillä

0
Janna Jensen ja Julie vd Verbindingshoeve vauhdissa. (kuva SRL/Heidi Lammi)

Esteratsastuksen Pohjola-sarjoissa hypättiin toiset osakilpailut Ratsastuskeskus Ainossa, Järvenpäässä.
Pohjola Grand Prix’n voittoon 145 cm:n esteillä hyppäsi Someron Janna Jensen tammalla Julie v.d. Verbindingshoeve tehden kilpailun ainoana virheettömät radat kahdella kierroksella.
– Lähdin hevosellani luokan alussa; en lähtenyt ratsastamaan viimeisintä aikaa, vaan järkevää nollaa. Julie on piilonopea hevonen, koska sitä on vaikea koota. Radat, joilla voi ratsastaa etäisyydet positiivisesti eteenpäin, sopivat sille hyvin. Tänään oli mahdollista ratsastaa jalalla esteelle asti ja se sai voimansa käyttöön maksimaalisesti, Jensen kertoo.
Jensenillä oli kakkoskierroksen lopussa avaimet jopa tuplavoittoon viimeisenä lähtijänä toisella hevosellaan Hamont.
– Kaksoisvoiton mahdollisuus kutkuttaa tietysti aina kilpailijaa, mutta hevonen on vasta yhdeksän ja hyppää ensimmäisiä luokkiaan tällä tasolla. Se voitti eilen karsinnan ja hyppäsi ensimmäisen kierroksen nollilla, joten päätin kiittää sitä ja vein sen talliin. Se oli maltillinen, koulutuksellinen päätös. Näen tällä hevosella paljon tulevaisuutta GP-tasolla vielä monta vuotta, ja haluan antaa sille aikaa kypsyä rauhassa.
Jensen voitti PM-hopeaa voittoratsullaan Ypäjällä heinäkuun alussa.
– Harvoin tulee vietettyä viikonloppuja muuten kuin saappaat jalassa ja valkeissa housuissa, mutta ensi viikonloppuna vietämme mitalijuhlia ystävien kanssa.
Sen jälkeen Jensenillä on SM-kisat, jotka käydään Seinäjoella 11.–15. elokuuta.