Jazzkiertue rantautuu Somerolle

0
Mathias ”The Doctor” Sandberg saapuu trionsa kera Somerolle sunnuntaina heinäkuun 11. päivä.

Jazzkitaristi ja säveltäjä Mathias Sandberg, ”The Doctor” lähtee heinäkuussa trionsa kanssa 30-konsertin kiertueelle ympäri Suomen. Somerolle trio saapuu sunnuntaina 11. heinäkuuta.
Jazzkitaristi ja säveltäjä Mathias Sandberg, jota amerikkalaisessa musiikkilehdessä Jazziz Magazine on kutsuttu ”yhdeksi Suomen parhaiten varjelluista salaisuuksista”, kuuluu maamme aktiivisimpiin jazzmuusikoihin.
Hän on opiskellut New Yorkin Manhattan School of Musicissa ja Bostonin Berklee College of Musicissa, ja työskennellyt muun muassa Georg Riedelin, Pierre Swärdin, Peter Asplundin, Nick Mancinin, Jukka Eskolan, Teppo Mäkysen ja Manuel Dunkelin kanssa.
Sandberg tekee vuosittain satakunta jazzkonserttia ja on kiertänyt sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa.
Sandbergin triossa soittavat jazzmusiikin maisteri Zacharias Holmkvist (kontrabasso) ja pitkän uran tehnyt Stefan Brokvist (rummut).
Kiiruun talolla järjestettävässä konsertissa kuullaan trion mukaan omalaatuista ”hard swingin, groovy & soulful jazz”-sekoitusta vahvoilla melodioilla, rytmisesti leikkisää improvisaatiota ja lähes telepaattista yhteissoittoa.
Ohjelmisto koostuu Sandbergin sävellyksistä, joista osa löytyy dokumentoituna levyllä The Doctor, joka julkaistiin syksyllä 2020.