Jere Piekkala SomUA:n kärkinimi jokamies-SM:ssa

0
Jere Piekkala (kuva Kari Eerikäinen)

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Autourheilun jokamiesluokan Suomen mestaruuskilpailut päästiin järjestämään yhden välivuoden jälkeen. Hangassuon moottoriradalla Porissa kilpaili 156 yleisen luokan kuljettajaa, heidän joukossaan kuusi Someron Urheiluautoilijoiden edustajaa.
Suomen mestariksi ajoi Jalasjärven Moottorikehon/UA:n Juha Perälä . Hänellä oli aiemmilta kausilta jo tilillään vuoden 2013 mestaruus ja vuoden 2016 pronssimitali.
SM-hopealle kiirehti Konneveden MK/UA:n Mika Liimatainen ja himmeimmän mitalin nappasi Äetsän UA:n Emil Prihti.

Myös Tamminen finaalikierroksille

Somerolaiskuljettajista pisimmälle eteni Jere Piekkala. Hän sijoittui semifinaalilähdössään kolmanneksi lunastaen paikan C-finaalilähtöön. Siinä Piekkala oli kuudes, mikä tuotti kokonaiskilpailussa kuudennentoista sijan.
Tämä oli Jere Piekkalan paras sijoitus yleisen luokan SM-taistoissa. Kolme vuotta sitten hän päätyi sijaluvulle 21.
Vuonna 2014 SM-pronssia saalistanut Someron UA:n Miikka Tamminen eteni Porin kisassa semifinaalin kautta E-finaaliin ja sen voitto toi paikan seuraavalta kierrokselta, D-finaalista. Se päättyi Tammisen osalta seitsemänteen sijaan, mikä oikeutti hänet tuloslistalla sijalukuun 22.
Kolmantena somerolaisena sunnuntain välieriin asti pyyhälsi Jussi Tuomela. Hänkin sijoittui kokonaiskilpailussa käytännössä kärkikolmannekseen, selviydyttyään 55:n parhaan kuljettajan joukkoon.
Muista SomUA:n kuskeista vuoden 1994 yleisen luokan Suomen mestari Pasi Piekkala ja Marko Virtanen pääsivät myös ajamaan semifinaalipäivän ensimmäisiä lähtöjä. Lauri Laineen osalta kisa sitä vastoin päättyi jo ennen sitä.

Heikkilä SomUA:n tuorein A-finalisti

Tammisen pronssimitalin jälkeen somerolaisseuran parhaista SM-sijoituksista on vastannut Jarno Heikkilä. Vuonna 2015 hän saavutti SomUA:n toistaiseksi viimeisimmän A-finaalipaikan, ollen SM-kisan kahdeksas. Vuotta myöhemmin Heikkilän sijoitus oli kahdestoista ja vuonna 2017 kahdeskymmeneskolmas.
Myös edellisessä SM-kilpailussa, kesällä 2019 Hyvinkäällä, Heikkilä oli somerolaisseuran kärkinimi 15. sijallaan. Vuonna 2018 SomUA:n kuskeista paras oli 18. sijalle ajanut Tamminen.
Jokamiesluokan henkilökohtaisesta Suomen mestaruudesta on ajettu vuodesta 1979 lähtien. Yleisen luokan SM-tittelin ovat Pasi Piekkalan lisäksi Somerolle tuoneet Jussi Halttunen (kolmesti) sekä Pertti Mattila. Tuorein näistä on Mattilan mestaruus vuodelta 2003.

SoMuRa:lla kolme kisaa

Loppukesän aikana jokamiesluokan vauhdikkaasta viihteestä saadaan nauttia kolmen kilpailun verran myös Someron moottoriradalla.
SoMuRa:n kauden avaa lohjalaisseura THU-Teamin järjestelyin elokuun 8. päivänä ajettava Wallius JM -kilpailu. Syyskuun 12. päivän ohjelmassa on Salon Urheiluautoilijoiden järjestämä Salo Jokkis ja lokakuun 3.päivänä Someron UA järjestää perinteikkään Ässä JM-tapahtuman.