Joensuun GP-kisan seiväs: Paavola, Holttinen ja Kujanpää

0
Tommi Holttinen

Teksti Aulis Tiensuu, kuva Kari Eerikäinen

Pienen tauon jälkeen Suomen seiväshypyn kärkikolmikko mitteli taas Joensuun GP-kisoissa keskinäisestä paremmuudestaan. Mikko Paavola oli jälleen ykkönen ja ylitti lopulta oman ennätyksensä ja kauden kotimaisen kärkituloksen 571, jolla paransi siis sentillä Someron Seiväskarnevaaleilla puolitoista viikkoa sitten hyppäämäänsä aiempaa ennätystään.
Tommi Holttinen taisteli hyvin ja johti puhtaalla pelillä 547:n ylitysten jälkeen kisaa yhdessä Paavolan kanssa. Seuraava korkeus 557 oli liikaa niin Holttiselle kuin Urho Kujanpäällekin, mutta Paavola ylitti sen kolmannellaan ja perään 571 ensimmäisellään.
– Hypyt olivat ihan kelpoja, mutta vielä vähän tehoja puuttui juoksusta, kertoi kahden viikon kilpailutauolta palannut Holttinen.
Paavolan jälkeen Holttinen oli toinen ja Kujanpää kolmas, kummankin tulos 547. Jari Holttisen valmentama Eetu Turakainen oli neljäs tuloksella 537, jolla hän paransi neljä vuotta sitten Somerolla hyppäämäänsä aiempaa ennätystään kahdella sentillä.
Seiväshypyn kärkinelikko tekee seuraavan väliensä selvittelyn jo huomenna lauantaina Lapinlahden GP-kisoissa. Lähetys Lapinlahdelta alkaa TV2:ssa kello 18.30.
Lapinlahdella esalaisista kisaa myös Max Lampinen, joka heittää taas miesten kisassa. Kovaan kuntoon päässyt Henri Liipola ei ole mukana siellä, vaan heittää seuraavaksi maanantaina Helsingissä.