Karnevaalipuitteet laidasta laitaan

0
Aulis Tiensuu

Viime vuosi jäi väliin vuonna 1979 alkaneiden Seiväskarnevaalien osalta, mutta tänä vuonna päästiin jälleen tosi toimiin. Jonkin verran näiden 42. kerran järjestettyjen Seiväskarnevaalien osanottajamäärä jäi kahden vuoden takaisesta, ja ulkomaisia osanottajia ei tänä vuonna otettu mukaan, mutta varsin hyvä määrä Somerolla tänäkin vuonna taivutti seivästä loistavan kesäsään vallitessa.
Järjestävä seura Someron Esa teki jälleen hienon työn yhdessä Suomen Urheiluliiton ja valmentajien panoksella. Seiväskarnevaalit onnistuivat niin harjoitustapahtumana kuin kilpailullisestikin. Esan ja apuaan antaneiden muutaman naapuriseuran toimitsijat tekivät kuumassa kentän pinnassa jälleen upeata työtä, josta vieraat olivat kiitollisia.
Kiitosta sai myös Someron mainio kilpailukeskus, jossa varsinkin kentän vieressä sijaitseva majoitus- ja ruokailupaikkana toimiva uusi Kiiruun koulu sai ylenpalttista suitsutusta. Samoin uimahalli ja liikuntahalli.
Itse kentän päällysteen kunto yli 40 vuotta palvelleena on jo ajat sitten parhaat päivänsä nähnyt. Ja varsinkin katsomorakennuksen huolto- ja pukuhuonetilat ovat suorastaan surkeat. Rakennuksesta löytyy vain yksi toimiva wc. Kuulutusjärjestelmässä oli ongelmia pääkisan alkaessa ja kun ne saatiin kuntoon, hetken päästä meni osasta tiloja sähköt, jotka taas katkaisivat kuulutuksen ja muita tärkeitä toimintoja.
Ei voi kuin ihmetellä, miten somerolaiset hukkasivat vuosi sitten tilaisuutensa uusia kenttä ja katsomo, kun valtion avustusrahat hanketta varten olivat jo valmiina. Jos ne olisi toteutettu, olisi kenttä ja katsomo hohtaneet nyt kirkkaina uutuuttaan. Nyt voi kulua taas aikaa, kun vastaava mahdollisuus tulee ja hankkeen hinta nousee sekä rahaa palaa koko ajan myös paikkauksiin ja tilapäisjärjestelyihin aivan turhaan.
Toivottavasti nyt valitut uudet kunnalliset päättäjät ovat edeltäjiään järkevämpiä ja tulevat tälle vuosituhannelle tämän tärkeän hankkeen kanssa. Muuten hienoissa urheilu- ja kampusalueen puitteissa urheilukenttä on jäänyt häpeäpilkuksi.
Somero sai kehuja koulun ja uimahallin lisäksi myös katumiljöön, kauppojen ja kevyen liikenteen väylien osalta. Eräälläkin pohjalaisperheellä oli polkupyörät mukana ja he olivat kierrelleet keskustaa ja lähitienoota nauttien näkemästään. Pohjoiskarjalaiset taas olivat kierrelleet kaupoissa ja tehneet ainutlaatuisia löytöjä.

Aulis Tiensuu

urheilutoimittaja