Katsojat palailevat pikku hiljaa elokuvateattereihin

0
Luokkakokous-elokuvien tuttu kaveritrio matkaa tällä kertaa sinkkuristeilylle.

Bio Jukolassa on voinut reilun puolen vuoden korona-tauon jälkeen taas katsella elokuvia.
– Pikkuisen sellaista varovaisuutta on ilmassa edelleen, eli ei ihan semmoista sykettä ole teatterissa kuin ennen koronaa, mutta se on ihan ymmärrettävää, toteaa elokuvayrittäjä Vesa Aaltonen.
– Itsekin olen odottavalla kannalla, tällaista jäiden polttelua tämä on ollut. Mutta nyt on tulossa hyvännäköistä tavaraa ja sopivin väliajoin.
Aaltonen kertoo, että jos haluaa nähdä jonkin tietyn elokuvan, kannattaa lähteä sitä heti katsomaan.
– Elokuvia on nyt tauon vuoksi niin paljon jonossa, että kovin paljon niitä ei tulla myöhemmin uusintanäyttämään.
Teatterissa on Aaltosen mukaan helppo pitää turvavälit. Ja myös käsidesiä on tarjolla.
– Maskipakkoa ei ole, mutta vahva suositus sen käytölle kylläkin.
Kävijämäärät ovat vielä melko pieniä.
– Tämän vuoden suosituin elokuva on Somerolla ollut Fast & Furious 9. Sillä oli kaikki näytökset yhteenlaskettuna noin sata katsojaa, eli normaalioloissa sellaisen yhden salillisen verran, Aaltonen laskeskelee.
Ensi viikolla on vuorossa odotettu kotimainen elokuva Luokkakokous 3, jonka ohjauksesta on vastannut Renny Harlin.

Luokkakokous 3 -elokuvan on ohjannut Renny Harlin. Hän kertoo, että hersyilevän huumorin lisäksi hän halusi oman kädenjälkensä näkyvän erityisesti vauhdikkaana toimintana, mutta myös katsojat herkistävinä liikuttavina kohtauksina.

– Kotimaiset elokuvat ovat aina suosittuja, ja hyvä niin. Siten kotimainen elokuvatuotanto saadaan pidettyä hengissä ja tekijät saavat jotakin korvausta työlleen.
Aaltonen uskoo, että kun ilmat viilenevät ja ihmiset palaavat lomilta arkeen, tie vie yhä useammin taas elokuvateattereihinkin.
– Kunhan ei tarvitse uudelleen tiukentaa rajoituksia, ja levittäjät vedä ohjelmistojaan pois.

Bio Jukolaan oli keskiviikkona jonoa. Marko ja Päivi Priimägi jonottivat lippu- ja pop corn -ostoksille Saara Lehtisen kanssa. ‑ Asumme Päivin kanssa Dubaissa ja käymme siellä useinkin elokuvissa. Somerolla ollaan nyt kaikki tänä vuonna ensimmäistä kertoo elokuvissa, kertoo Marko Priimägi, jonka siskontyttö Saara halusi katsomaan Pertsaa ja Kilua. Pariskunta sukuloi Suomessa kuukauden päivät. – Minä käyn elokuvissa silloin tällöin, riippuu vähän siitä, mitä on tarjolla, sanoo Saara Lehtinen. Pertsa ja Kilu oli ehdottomasti nähtävä.

Mutta yrittäjän katse on suunnattu luottavaisena eteenpäin, sillä näillä näkymin on esitykseen tulossa useita kiinnostavia elokuvia.
– Ensi viikon Luokkiksen lisäksi uskon, että katsojia kiinnostaa esimerkiksi Peruna. Ja Sykettä on kyselty jo viime keväästä lähtien.
Peruna on suomalainen komedia, jonka on ohjannut Joona Tena. Elokuva kertoo 1600-luvun startup-yrittäjä Untamosta, joka yrittää tuoda perunaa Suomeen aikana, jolloin suosituin juures oli nauris.
Syke-elokuva: Hätätila on jännityselokuva, joka pohjautuu vuodesta 2014 esitettyyn suomalaiseen Syke-sairaaladraamasarjaan.
Ja jo ennen näitä nähdään Johanna Vuoksenmaan 70 on vain numero. Draamakomedian päärooleissa näyttelevät Hannele Lauri, Mikko Nousiainen, Marja Packalén ja Misa Palander.
– Ja ulkomaisista uusi Bondihan (007 No Time to Die) on varmaan syyskuun kovin juttu, Aaltonen uskoo.
Lokakuun hitiksi noussee Sorjonen: Muraalimurhat, jossa esiintyvät Sorjonen-televisiosarjan hahmot. Elokuva on kuitenkin itsenäinen teos. Nimiroolissa esiintyy Ville Virtanen.
– Ja paljon muutakin mielenkiintoista on pitkin syksyä tulossa.
Tänä viikonloppuna ja alkuviikosta Bio Jukolassa esitetään visionäärisen elokuvantekijän M. Night Shyamalan hyytävä trilleri Old. Se kertoo tropiikissa lomailevasta perheestä, joka huomaa kauhukseen, että syrjäinen ranta, jolla he ovat viettäneet muutaman tunnin rentoutuen, saa heidät ikääntymään nopeasti, jolloin kokonainen ihmiselämä mahtuu yhteen ainokaiseen päivään.

Viikonloppuna

Toisena elokuvana on DreamWorks Animationin Spirit – Kesyttämätön. Se kertoo omaa paikkaansa etsivästä tytöstä, joka löytää sukulaissielunsa kohdatessaan villihevosen.
– Bio Jukolan elokuvaviikko alkaa perjantaina ja päättyy seuraavan viikon torstaihin. Uusi elokuvaviikko julkaistaan verkkosivulla aina tiistaisin, kertoo Vesa Aaltonen.

Luokkakokous 3 – Sinkkuristeily

Renny Harlinin ohjaamassa Luokkakokous 3 -elokuvassa panokset kovenevat, kaikki pelimerkit isketään pöytään ja painetaan kaasu pohjassa kohti väistämätöntä. Minkä ilta toi, sen aamu amputoi.
Antti on ajautunut syvälle suomalaisen miehen epätoivoon. Työttömyys, yksinäisyys ja rahattomuus painavat ja porvoolaisen kamelin selkä on katkeamispisteessä. Pelastaakseen Antin itsetunnon ja mielenterveyden Tuomas ja Nippe päättävät viedä hänet sinkkuristeilylle, jonne päätyvät myös isä, kiinalainen mafia ja virolainen tappokone. Miehet huomaavat, että maailma on muuttunut, mutta pystyykö nelikymppinen muuttumaan? Itämeren aallokoissa jokainen mies joutuu kohtaamaan pimeimmät pelkonsa.
Elokuvaa tähdittävät tuttuun tapaan Sami Hedberg, Aku Hirviniemi ja Jaajo Linnonmaa.