Lähes 500 pelaajaa kentällä!

0
Mad Cows käynnistelee voitonjuhliaan.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Suuri somerolainen perinnetapahtuma, jalkapallon Suviheinäturnaus, vietiin lävitse viime viikonlopun helteisessä säässä.
Someron Voiman jalkapallojaosto järjesti Suviheinäturnauksen nyt jo 26. kerran. Pelikentillä hääräsi 32 joukkuetta ja lähes viisisataa pelaajaa. Kun ainutlaatuisesta turnaustunnelmasta nauttineita katsojiakin viipyili kentän laitamilla satamäärin, kyseessä tosiaan oli somerolaisittain suuren luokan kesätapahtuma.
Avauspotkut suoritettiin perjantaina iltapäivällä kolmella kentällä ja lähes kuudenkymmenen ottelun urakka oli ohitse vuorokautta myöhemmin. Aikataulu piti läpi turnauksen lähes minuutilleen ja Voiman rutinoitunut organisaatio suoriutui järjestelyistä kaiken kaikkiaan upeasti.
Läheskään kaikille joukkueille tavoitteellinen ”kannujahti” ei ollut viikonlopun pääasia, mutta omanlaisestaan urheilukilpailusta kun kuitenkin on kysymys, niin menestyjät toki jäävät parhaiten katsojien mieliin. Jo siitäkin yksinkertaisesta syystä, että parhaille joukkueille pelitapahtumia kertyy eniten.

Promillen voimalla turnausvoittoon

Naisten sarjaan osallistui tänä vuonna kuusi joukkuetta. Vedonlyöntitoimistojen suurin etukäteissuosikki oli vuoden takainen turnausvoittaja, pääosin salolaispelaajista koostunut FC Nollatoleranssi.
Alkulohkon otteluissaan Nollatoleranssi olikin vakuuttava, mutta välierävaiheessa tuli seinä eteen. Pysäyttäjänä oli Voiman naisjoukkueen jalkapalloilijoista koottu Promille-niminen yhdistelmä, joka otti välieräpelissä riemukkaan 2–1 voiton Suviheinävoiton puolustajista.
Toisessa välierässä lukuisten paikallisten lentopallojunioreiden tähdittämä Hurmaavat Kimalaiset päihitti FC SEXREX:n maalein 4–0, joten loppuottelussa vastakkain asettuivat vahvasti somerolaisväritteiset joukkueet.
Promille jatkoi välierässä löytämäänsä hurmoksellista voittotahtia. Vaikka Kimalaiset tarjosi tiukan ja tasokkaan vastuksen, Promille oli maalinteossa sen verran terävämpi, että se pääsi 2–1 voittonsa myötä juhlimaan Suviheinämestaruutta.

Kyljys jälleen loppuottelussa

Miesten sarjan 26 joukkueesta välieriin tiensä raivasivat somerolaisrunkoiset Kyljys ja FC Hirvikärpänen sekä Mad Cows ja AC Burarum. Viime vuoden toisintona kokeneempi Kyljys torpedoi jälleen Hirvikärpäsen finaalihaaveet ja toisesta parista jatkoon eteni salolaisyhdistelmä Mad Cows.
Kyljyksen välieräsankarina loistanut maalivahti Matti Ryhtä jatkoi huippuvireisenä myös loppuottelussa, pitäen salolaiset peliajan loppuun asti nollilla.
Maalittoman kamppailun jälkeen turnausvoittaja haettiin rangaistuspotkukilpailun kautta. Siinä pääosiin nousivat Voiman joukkueista tutut maalivahdit, Kyljyksen Ryhtä ja Mad Cows:n Verneri Salomaa , sekä maalin poikki- ja pystykehikot.
Salolaiset saivat neljästä yrityksestään verkon perukoille asti kaksi ja Kyljys-miehet yhden, joten Suviheinän vakiovieras Mad Cows pääsi (ainakin) jo toistamiseen nostelemaan voittopokaalia. Parin vuoden takaisen ykköstilansa jatkoksi Kyljys nappasi toisen kerran peräkkäin hopeasijan.

26. Suviheinäturnauksen tuloksia:

Naisten sarjan välierät ja loppuottelu: Promille – FC Nollatoleranssi 2-1, Hurmaavat Kimalaiset – FC SEXREX 4-0.
Promille – Hurmaavat Kimalaiset 2-1.
Voittajajoukkue Promillen kokoonpano: Hilppa Juote, Maria Frankberg, Linnea Sariola, Emilia Salo, Mira Rajala, Aada Pynninen, Oili Ovaskainen, Noora Kähkönen, Jasmin Rantanen, Eerika Haalijoki, Irene Lehtinen, Maija Kemppainen, Inka Myllys ja Vilhelmiina Nieminen.
Hopeajoukkue Hurmaavat Kimalaiset: Netta Lehtonen, Linnea Heinonen, Ella Kankaanpää, Emeliina Tähtinen, Heta Mäenpää, Aleksandra Lehtinen, Iida Mikkonen, Minttu Grönholm, Muusa Koivusipilä, Saana Salminen, Siiri Salo, Silja Palander, Viivi Karttila ja Fanni Alanko.
Miesten sarjan pudotuspelit: FC Heittopussi – FC Lasol 2-1, Mad Cows – Bloody Wankers 3-2 (rp.), AC Burarum – FC SaiPa 3-2 (rp.), Herrasmiesjuopot – Hangover 69 3-1, Litmasen Legioona – Mennen FC 2-0, FC Hirvikärpänen – FC Parsa 2-1 (rp.), Kyljys – FC Sextopaska 2-0, RUP – Wetoauto 1-0 (rp.).
Mad Cows – FC Heittopussi 4-0, AC Burarum – Herrasmiesjuopot 1-0 (rp.), FC Hirvikärpänen – Litmasen Legioona 2-1, Kyljys – RUP 1-0.
Mad Cows – AC Burarum 2-1, Kyljys – FC Hirvikärpänen 1-0.
Mad Cows – Kyljys 1-0 (rp.).
Voittajajoukkue Mad Cows: Verneri Salomaa, Topi Luukkala, Tero Järvinen, Kim Vanhala, Seppo Saarinen, Rauli Suominen, Roman Karro, Joni Parjanen, Jorma Luukkala, Markus Mustonen, Teemu Kesänen, Petri Salomaa ja Joonas Ojanen.
Hopeajoukkue Kyljys: Juha Valve, Juho Pettersson, Matti Ryhtä, Jani Lehtinen, Aleksi Heinonen, Heikki Honkanen, Jussi-Pekka Jaatinen, Johannes Usano, Jari Virolainen, Jukka Eeva, Markus Lehtonen, Rami Salminen, Olli Honkanen, Harri Känkänen ja Jarkko Alander.