Linnea Harala kellotti naisille pohja-ajan porrashaasteeseen

0
Linnea Harala

Viime kesältä tuttu porrashaaste jatkuu Somero Sydämessä -kuntoportailla. Juho Leppä kellotti jo aiemmin miehille pohja-ajaksi 12,09. Nyt Linnea Harala juoksi pohja-ajan myös naisten sarjaan, 12,07.
Portaat noustaan ylös, käännytään ylätasanteelta ja jatketaan kohti lähtöpistettä. Tämä tehdään 10 kertaa peräkkäin mahdollisimman nopeasti. Eli haasteaikaan kellotetaan 10 nousua ja 10 alasmenoa. Yksilölle se on rankkasuoritus, mutta joukkueelle helpompi. Lähtö on alhaalta. Jalka pitää käydä ylhäällä ylä- ja alhaalla alatasolla, jonka jälkeen saa kääntyä.
Joukkuekisassa juoksijan vaihto tapahtuu alatasanteella käteen läpäyttämällä, jonka jälkeen seuraava saa lähteä ylös kapuamaan portaita.
Haaste on avoin kaikille, ja siihen voi osallistua yksilönä tai joukkueena 2–10 henkilön porukassa. Portailla liikutaan omalla vastuulla.
Tuloksia julkistetaan Somero-lehdessä ja sen internet-sivuilla pitkin kesää. Loppukesästä juostaan porrashaasteen finaali.
Haastekisan järjestävät TNSport ja Somero-lehti.
Haastekisaan osallistujan tulee suorituksen tehtyään lähettää osallistujan/osallistujien nimi/nimet ja käytetty aika sähköpostiosoitteeseen toimitus@somerolehti.fi. Halutessaan samaan lähetykseen voi liittää kuvan suorituksesta tai suorittajasta/joukkueesta.

Lähtö on alhaalla. Jalan on käytävä ylätasanteella. Juho Leppä kellotti miesten pohja-ajan tämän kauden 2021 kuntoportaissa.