Max Lampisen SE-jahti jatkuu

0
Max Lampinen

Teksti Aulis Tiensuu

Max Lampisen jahti Olli-Pekka Karjalaisen vajaan viikon kuluttua 24 vuotta täyttävän M17-sarjan Suomen moukariennätyksen 79,12 rikkomiseksi etenee miltei kilpailu kilpailulta. Kuortaneella käydyssä neljän piirin piiriottelussa Varsinais-Suomea edustanut Lampinen paransi jälleen tulostaan, mutta niukasti kolmella sentillä. Tulos 78,78 jäi vielä 34 senttiä SE:stä.
Lampinen heitti hyvän eheän sarjan, jossa kaikkiaan kolme parasta heittoa oli noin metrin sisällä. Helsingissä hänen paras heittonsa kantoi 77,24. Toiseksi piiriottelussa heitti Varsinais-Suomen toinen edustaja Reko Tuominen tuloksella 64,26 parantaen ennätystään toista metriä.
Max Lampinen voitti piiriottelussa myös kuulantyönnön uudella omalla ja Esan ennätyksellä 16,02. Tulos on 17-sarjassa tämän kauden Suomen kolmanneksi paras ja toiseksi paras ikäluokan SM-kisoihin oikeutetuista. Etelä-Pohjanmaan Markus Salovaara oli toisena vajaan puolen metrin päässä.
Mico Lampinen heitti M17 kiekossa toiseksi tuloksella 50,54. Kilpailun voitti Satakunnan Kosti Saine ennätystuloksellaan 54,43 ja ohitti samalla Suomen kärkitulosta hallussaan pitäneen Micon Max-veljen vajaalla metrillä.
Mico Lampinen heitti viikon alussa Helsingissä P15-sarjan moukarivoittoon tuloksella 67,67.
Varsinais-Suomi voitti piiriottelun ennen Hämettä, Etelä-Pohjanmaata ja Satakuntaa.