Mico Lampinen jännittävien vaiheiden jälkeen voittoon

0
Mico Lampinen

Teksti Aulis Tiensuu

Someron Esan P15-sarjan Mico Lampinen voitti jännittävien vaiheiden jälkeen kaksi vuotta vanhemman M17-sarjan Varsinais-Suomen piirin kiekkomestaruuden tiistaina Raisiossa. Lampinen heitti parhaallaan oman ennätyksensä 51,82, jolla mestaruus irtosi.
Tasaisessa kilpailussa koko mitalikolmikko oli 16 sentin sisällä omilla ennätyksillään, sillä toiseksi tulleen Turun Urheiluliiton Aapo Kalajoen tulos oli 51,76 ja kolmanneksi tulleen Piikkiön Kehityksen Juho Suomisen 51,66.
Mico Lampinen paransi omaa ennätystään neljällä sentillä ja ohitti samalla kahdella sentillä veljensä Max Lampisen ennätyksen, joka ei tällä kertaa ollut mukana.
Max Lampinen ei antanut nuoremman veljen perhe-ennätyksen olla voimassa kuin päivän, sillä seuraavana päivänä hän heitti Helsingissä uuden ennätyksensä ja kauden kotimaisen kärkituloksen 53,56. Mico oli samassa kilpailussa toisena tuloksella 49,47, mutta voitti sitten oman sarjansa kisan tuloksella 65,33.
Mainitut neljä heittäjää Lampiset sekä Kalajoki ja Suominen ovat kaikki Suomen tämän vuoden tilastossa kuuden parhaan joukossa.
Raision pm-kisoissa Esan Teemu Holttinen juoksi miesten 200 metrillä erävoittoon ja kokonaiskilpailun viidenneksi. Aika kovassa 4 sekuntimetrin vastatuulessa oli 23,68.