Mico Lampinen heitti kiekossa uuden SE:n 68,84

0
Mico Lampinen

Teksti Aulis Tiensuu

Someron Esan mäntsäläläinen Mico Lampinen heitti Helsingin Eläintarhan kentällä P15-sarjan kiekossa uuden Suomen ennätyksen. Lampisen heittämä kilon painoinen kiekko lensi parhaalla heitolla 68,84, jolla Eero Aholan nimissä ollut aiempi ennätys 66,92 parani lähes kahdella metrillä.
Lampinen on alkukauden kisoissa useaan kertaan pommittanut SE:n tuntumaan, parhaimmillaan 22 sentin päähän, mutta nyt ennätys särkyi kunnolla. Lampisen viimeinen heitto olisi todennäköisesti kantanut vieläkin pidemmälle, mutta se meni sektorin sisälle ulottuneiden puun oksien kosketuksen myötä niukasti mitättömäksi.
Mico Lampinen on heittänyt ikäluokkansa kiekonheiton SE-tuloksia vuodesta 2016 saakka nyt kuutena vuotena peräkkäin.
Micon kaksi vuotta vanhempi veli Max Lampinen heitti omassa sivulajissaan kiekossa tuloksen 49,28.