Milloin olit viimeksi kalassa?

0
Heidi Raitio (vas.), Henri Kulmala ja Eelis Kulmala.

– Mato-ongella kesällä 2020 Halkjärvellä. Silloin ei tullut saalista. Sieltä saa pientä ahventa ja särkeä, kertoo helsinkiläinen Henri Kulmala vierellään Heidi Raitio ja Eelis Kulmala.

Heistä kalastaminen on hauskaa ajanvietettä.

– Syötävät kalat haetaan kaupasta.

Eelis Kulmalasta maistuvinta on savulohi, Heidi Rautiosta ja Henri Kulmalasta paistettu siika. Perheen tavoitteena on, että kalaa syödään 1–2 kertaa viikossa.

Anja Lehtinen.

Anja Lehtinen sanoo, että siitä on liian kauan aikaa. Hänestä järvellä on kiva olla.

Hänellä ja miehellään on mökki Jaalassa, puhdasvetisen Huhdasjärven rannalla, jossa he pyytävät kalaa verkoilla ja katiskalla.

– Sieltä nousee hyvin syötävää kalaa: ahventa, haukia ja silloin tällöin siikaakin. Sorvaakin on tullut. Se ei ole huono kala ollenkaan. Savustamme ja paistamme kalat.

Janne Oksanen.

Janne Oksanen oli pari päivää sitten Enossa vetouistelemassa ja heittelemässä kaverien kanssa. Hän sai kaksi kuhaa, hauen ja ahvenia.

– Mökkijärveltä Arimaalta ei ole tullut kuin pieniä haukia. Jotkut kertovat saaneensa sieltä kuhaakin. Meillä on ikuinen kilpa veljen kanssa, kumpi saa suuremman kalan.

Perheen mieliruokaa on paistettu kuha tai ahven.

Eemi Haverinen.

Kaverit houkuttelivat Eemi Haverisen edellisviikolla kalaan Rantatuvan rantaan.

– Ei tullut kalaa. Mutta oli se kivaa ja jännittävää odottaa, tuleeko sieltä mitään, kertoo Haverinen, jonka suussa maistuu parhaimmalta lohiruoka.