Niilo Talonen Suomen kärkeen

0
Niilo Talonen (arkstokuva)

Teksti ja kuva Aulis Tiensuu

Somerolaisittain parasta Seiväskarnevaaliantia saatiin P11-sarjassa, jossa Esan Niilo Talonen ylitti sunnuntain leirikilpailussa oman ja Esan ennätyksen sekä Suomen kauden kärkituloksen 277. Torstaina P11-kisan voitti Tampereen Pyrinnön Samu Tulasalo tuloksella 265 ja Talonen oli toisena 10 senttiä alempana.
Sunnuntain kilpailu oli Taloselta päättyä ennen aikojaan, sillä 227 vaati kolme yritystä, mutta sitten löytyi oikea seiväs ja sen jälkeen hypyt paranivat hyppy hypyltä. Kaikki korkeudet voittotulokseen 277 saakka menivät ensimmäisellä ja 287:stä tuli kolme äärimmäisen täpärää pudotusta. Tulasalo oli toisena 247:llä.
Entinen Esan ennätys oli Juha Rauhaniemen ensimmäiseltä Someron seiväskarnevaalivuodelta 1979 ja Varsinais-Suomen piirin ennätys 290 on kaksi vuotta tätäkin vanhempi ja Someron Voiman Juha Holttisen nimissä. Se kuten kolmekin metriä on Talosella hyvin mahdollisia, kunhan kesän mittaan kisoja tulee lisää.
Esalaisista myös P13-sarjassa ensimmäistä vuottaan kilpaileva Paavo Virkki hyppäsi leirikisassa neljänneksi ennätyksellään 237 ja taivuttanee hänkin jatkossa yhä ylempää. Paavon T15-sarjassa kilpaileva sisko Saara Virkki , joka edustaa tänä vuonna joukkuekilpailujen vuoksi Salon Vilpasta, ylitti 227. Saara hyppäsi vuosi sitten joukkuekilpailussa Esan väreissä jo SM-pronssia.
Nykyisin turkulainen Juha Rauhaniemi antoi ohjeita myös Esan Lotta Sariolalle , joka hyppäsi kauden parhaansa 265. Rauhaniemi valmentaa Turun Urheiluliiton tyttöjä. Nuoremmista Esan tytöistä 12-vuotias Ella Nieminen paranteli kahteen kertaan ennätystään, ensin 165 ja sitten toisessa kilpailussa 167. Ennätyksensä hyppäsi myös P15-sarjan Veeti Salminen , joka ylitti 217.