Otto Nieminen hakee peliuralle uutta vauhtia kotikulmilta

0
Otto Nieminen toivoo peliuransa lähtevän Forssassa uuteen kukoistukseen.

Teksti Juha Laakso

Somerolainen jääkiekkoammattilainen, 25-vuotias laitahyökkääjä Otto Nieminen, pukeutuu tulevalla pelikaudella Forssan Palloseuran edustusasuun. FPS aloittaa syyskuun loppupuolella tällä erää toisen peräkkäisen kautensa toiseksi korkeimmalla valtakunnallisella sarjatasolla, Mestiksessä.
SM-liigassa Nieminen debytoi kaudella 2014–15 ja seitsemän kauden aikana hänelle on kertynyt 212 liigan runkosarja- sekä 23 pudotuspeliottelua. Pääsarjan tehopisteitä Someron Pallon juniorikasvatti on kerännyt 29+22=51 (runkosarja) ja 4+4=8 (pudotuspelit).
Viisi ensimmäistä liigakauttaan Nieminen viiletti Turun Palloseuran riveissä ja kaksi viimeisintä kautta hänen seuransa oli Lahden Pelicans. Heti tuoreimman kauden päättyessä Nieminen ilmoitti etsivänsä uutta pelipaikkaa.
– Liiga ja ulkomaiset sarjat olivat ensisijaisina tavoitteina, mutta kun niistä ei tullut kunnon (sopimus)tarjouksia, niin Mestis oli sen jälkeen ykkösvaihtoehto, Nieminen kertoo.

Valinnassa painoi Someron läheisyys

Mestiksestä Nieminen sai jokusen varteenotettavan tarjouksen ja päätyi seuravalinnassaan lopulta Forssan Palloseuraan.
– Joukkue on kiinnostava ja tietysti vaakakupissa painoi sekin, että nyt pystyn kulkemisessa hyödyntämään Someron läheisyyttä. Pääsen taas pitkästä aikaa äidin ja isän lihapatojen ääreen, Nieminen naurahtaa.
Niemisellä on uudessa sopimuksessaan pykälä, joka mahdollistaa siirtymisen SM-liigaan tai ulkomaisiin sarjoihin vaikkapa kesken kauden.
– Pääasia on kuitenkin nyt se, että voin keskittyä olennaiseen, eli hyvään treenaamiseen kahdesti päivässä ja toivottavasti myös isoon pelilliseen rooliin nuorekkaassa joukkueessa. Jossakin vaiheessa tarkoitus on taas päästä pelaamaan korkeammille sarjatasoille.

Pohjalla kovat Mestis-tehot

Ensi viikolla FPS:n pelaajat pääsevät aloittamaan omatoimisen jääharjoittelun ja elokuun alusta lähtien treenit lähtevät pyörimään täydellä teholla valmentajien johdolla.
Ensimmäisen harjoitusottelunsa FPS pelaa yhteistyökumppaninsa Hämeenlinnan Pallokerhon liigajoukkuetta vastaan elokuun 11. päivänä Forssassa ja sarjakauden on määrä käynnistyä 24.9.
– Kunhan nyt vain päästäisiin pelaamaan ihan normaaliin tahtiin. Edellisten kausien kaltaisia poikkeusoloja ei jaksaisi enää yhtään, Someron kiekkolähettiläs huokaisee hartaan toiveensa.
Sarjana Mestis on ehtinyt tulla Niemiselle tutuksi lähinnä loukkaantumisten jälkeisten kuntoutusjaksojen peliympäristönä. TPS:n kausilla hän pelasi yksitoista Mestis-ottelua Savonlinnan Pallokerhon sekä TuTo Hockeyn riveissä ja toissa kaudella tilille kertyi kolme peliä Pelicansin ”farmiseurassa” Heinolan Peliitoissa.
Kyseisillä visiiteillä Niemisen tehot olivat kohdallaan, sillä neljääntoista peliin hän nakutteli kaksitoista (9+3) tehopistettä.