Pepe Roller taistelee Lempäälässä rullakiekkoherruudesta

0
Pepe-konkarit Juha Laaksonen (kesk.) ja Aleksi Hovila (vas.) näyttävät harjoituksissa mallia joukkueen nuorille ”häkkipäille”.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Somerolaisseura Pepe Roller on jo viidennentoista kerran mukana kamppailemassa rullakiekon miesten Suomen mestaruudesta, kun se ratkaistaan tulevana viikonloppuna Lempäälässä.
Pepe Roller nousi SM-liigaan kesällä 2006 ja on siitä lähtien lukeutunut sarjan vakiokalustoon. Seuran paras saavutus on liigahopea kaudelta 2009. Toisen ja toistaiseksi tuoreimman mitalinsa, pronssisen, somerolaisseura nappasi kymmenen vuotta sitten, kesällä 2011.
Edellisen kerran liigamestaruudesta pelattiin kaksi vuotta sitten (2019), jolloin tamperelainen Pahalampi juhli kuudetta SM-kultaansa. Pepen taival päättyi tuolloin runkosarjaan ja viidenteen sijaan.
Vuosi sitten mestaruudesta ei pelattu koronarajoitusten vuoksi lainkaan ja tänäkin vuonna se ratkaistaan poikkeuksellisella tavalla, eli kaksipäiväisessä SM-turnauksessa.
– Pitkään oli nytkin epävarmaa, pystytäänkö SM-sarjaa tänäkään kesänä järjestämään missään muodossa. Toivottavasti tämä ei kuitenkaan jää pysyväksi käytännöksi, sillä se veisi aika tavalla pohjaa meidän toimintatavaltamme, sanoo Pepen valmentaja ja joukkueenjohtaja Juha-Matti Vuorela.

Barkov tuikkii kirkkaimpana tähtenä

Mestaruuden ratkaiseminen yhden viikonlopun aikana muuttaa Vuorelan mukaan kilpailuasetelmaa oleellisesti, verrattuna perinteiseen parin kuukauden jaksolle hajautettuun sarjaan.
– Tällä turnausmallilla joukkueiden on paljon helpompi koota sellaisia superjoukkueita, jollaisen esimerkiksi tamperelainen Haippi on nyt saanut jalkeille.
Ensimmäistä kertaa rullakiekon pääsarjatapahtumassa esiintyvän Team Haipin kokoonpano on tosiaankin hurja, kun mittapuuna käytetään meriittejä sukulaislaji jääkiekon puolelta.
Aleksander Barkov, Anton Levtchi, Henrik Haapala, Eemeli Suomi, Jonatan ja Kristian Tanus, Patrik Puistola sekä Teemu Lepaus ovat tuttuja nimiä kaikille vähänkään tarkemmin suomalaista huippukiekkoa seuranneille ja he kaikki ovat lupautuneet Haipin mukaan tulevana viikonloppuna.
Tamperelaisryhmässä ainoa pelaaja ilman jääkiekon liigakokemusta on jo aiemmin rullakiekossa tasonsa näyttänyt Waltteri Selimgerei, joka viimeksi pelatun SM-liigan runkosarjassa voitti runkosarjan pistetilaston.
– Haippi on todella kova nippu, mutta uskon silti, että enemmän rullakiekkotaustaa omaavista joukkueista esimerkiksi Pahalampi voi laittaa sen hyvinkin ahtaalle, Vuorela ennakoi.

Arvoitusta ratkaisemaan

Pepe Rollerin mahdollisuudet ovat joukkueelle itselleenkin melko täydellinen arvoitus. Viimeisten parin vuoden ajalta kun suurelle osalle porukasta pelituntumaa on kertynyt hyvin vähän, tai ei lainkaan, vaikka mukaan laskettaisiin talvikausien jääkiekkopelitkin.
– Tällä viikolla tuli vielä sen verran jobinpostia, että runkopelaajistamme luottopakki Simo Pasonen sekä Vuoren veljekset Jasu ja Saku eivät pääsekään viikonloppuna mukaan. Varsinkin kokeneita puolustajia joukkueessamme on nyt tosi vähän, Vuorela harmittelee.
Pepe Roller on mukana kivenkovassa alkulohko A:ssa, josta mitalipeleihin pyrkivät sen lisäksi Pahalampi, siilinjärveläinen Vuorelan Veikot ja tamperelainen CSKA Mordor.
Alkulohko B:n muodostavat Team Haippi, tamperelainen Koovee, Vantaan Mahtiankat ja pääsarjatasolla debytoiva Mäntän Kiekko-Pojat.
Kummassakin lohkossa pelataan lauantaina kaksi ottelukierrosta ja lohkovaihe viedään päätökseen sunnuntaina. Lohkojen kaksi parasta joukkuetta jatkaa välieriin ja päättää turnauksen vielä saman päivän aikana loppu- ja pronssiotteluun.
Alkulohkoissa kolmossijalle päätyneet joukkueet ratkaisevat keskinäisessä ottelussaan sijojen 5.–6. kohtalon ja alkulohkon neloset pelaavat sijoista 7.–8.

Pepe Rollerin vahva taustavoima Juha-Matti Vuorela toivoo, että rullakiekkomestaruudesta pelattaisiin poikkeusaikojen jälkeen taas sarjamuotoisesti.

Pepe Rollerin kokoonpano SM-turnauksessa

Maalivahdit: Kim Törnström (synt.vuosi 1984), Joonas Laaksonen (1989).

Kenttäpelaajat: Olli-Oskari Virta (2003), Nestori Pulakka (2003), Miku Ronkainen (1997), Oskari Lehtinen (1998), Lauri Koskinen (1986), Olli Lehtinen (1982), Samuli Rahikainen (1993), Juha Laaksonen (1981), Henri Selenius (1994), Aleksi Hovila (1983), Onni Kuula (2004), Jere Salama (1983) ja Valtteri Kaase (2002).

Valmennus ja joukkueenjohto: Juha-Matti Vuorela.

Pepen ottelut: lauantaina Veikot – Pepe ja Pepe – CSKA Mordor, sunnuntaina Pahalampi – Pepe. Myöhemmin iltapäivällä välierä-/sijoitusottelu.