Presidenttiydessä historiallista havinaa

0
Someron Rotary-klubissa vaihdettiin presidentinkäädyt Juha Wiskarilta (edessä vas.) Olli Salomäenpään kaulaan.

”Elämä ei ole ongelma, joka pitää ratkaista vaan se on realiteetti, joka pitää elää täysillä.”
Tähän Søren Kierkegaardin sitaattiin Someron Rotary-klubin väistyvä presidentti Juha Wiskari kiteytti kuluneen kautensa, jota leimasi, kuten niin montaa muutakin yhdistystä, koronan aiheuttamat rajoitukset.
– Vaikka korona aiheuttikin monia ongelmia, niin yhdistys toimi täysillä rajoitusten sallimissa puitteissa. Mennyt kausi poikkeusoloineen korosti monella tavalla yhteisöllisyyden merkitystä, niin töissä kuin harrastuksissa. Mutta paljon yhteisöllisyyttä oli korona-aikana voimissaan, siitä hyvänä esimerkkinä Laitalainen joulu -keräyksen hyvä lopputulos viime jouluna.
Presidentin käädyt otti nyt vastaan Olli Salomäenpää. Hän liikkui omassa puheenvuorossaan hieman samojen teemojen ympärillä.
– Moni varmaan odottaa paluuta Rotary-toiminnassakin tiettyyn turvalliseen arkeen, toisten fyysiseen viikoittaiseen tapaamiseen, esitelmiin sekä niistä keskustelemisiin. Arjen uudelleen opetteluun pitää kuitenkin varata riittävästi aikaa.
Toisena teemana Salomäenpää nosti esille arjen ja juhlan vuorottelun tarpeellisuuden.
– Kaikki elämässä ei saisi olla pelkkää arkea ja yksin puurtamista. Sen vastapainoksi tarvitaan välillä juhlaa ja yhteen tulemista, oli se sitten ilon, surun tai jonkun muun syyn vuoksi.
Salomäenpää muistutti myös jokaisen yhteisöllisestä velvoitteesta.
– Elämässä tulisi olla jotain muutakin kuin koti ja työ. Meidän jokaisen tulisi tehdä jotain myös yhteiseksi hyväksi, tavalla tai toisella, vaikkapa yhdistys-, järjestö- tai seuratoiminnassa, kukin taipumustensa mukaan. Siinä kentässä myös Rotary-toiminnassa mukana oleminen on yksi vaihtoehto.
Olli Salomäenpään presidenttiys Someron Rotary-klubissa on tietyllä tapaa historiallinen somerolaisessa palvelujärjestötoiminnassa. Hän on nimittäin ensimmäinen, joka on toiminut presidenttinä sekä Someron Lions-klubissa että Someron Rotary-klubissa.
– Elämä vie eteenpäin, järjestöt vaihtuvat, mutta palvelumieli säilyy, Salomäenpää veistelee.