Reijo Viljanen on luennollaan ”Matkalla”

0
Reijo Viljanen Cofote, öljy kankaalle, 40 x 195 cm, 2016

Someron Kivimeijerissä luennoi keskiviikkoiltana 14.7. taiteilija Reijo Viljanen otsikolla Matkalla.
Viljasen taiteellinen tuotanto edustaa vapaata väritaidetta. Teokset hakevat muotoa, väriänsä, tunnelmaansa ja tarinaansa tietämättä aina päämääräänsä. Työtapa on uskalias ja tyhjyyteen heittäytyvä, matkalla jonnekin. Tästä etsinnästä meille jää harvoin yksityiskohtaisia esineitä, mutta sitäkin enemmän valoa, ilmaa ja liikettä.
Vapaan taidekoulun linja näkyy selvästi, opiskelihan Viljanen tässä 70-vuotiaassa nykytaiteen koulutuksen uranuurtajassa. Opetustyön hän aloitti 1980 ja lopetti 2013 opetusaiheina maalaus, piirustus ja värioppi, oppilaitoksina Taideteollinen korkeakoulu ja Vapaa taidekoulu, jonka rehtorina hän toimi 1998–2005.
Reijo Viljasen teoksia on muun muassa Suomen valtion, Nykytaiteen museo Kiasman, Taidemuseo Emman, Helsingin kaupungin taidemuseon, Vantaan, Joensuun ja Jyväskylän kaupunkien sekä Saastamoisen säätiön kokoelmissa.