Se olis sitten Suviheinän aika!

0
Lehtileike vuodelta 1986, jolloin Someron Suviheinä järjestettiin ensimmäisen kerran.

Somerolle on taas saatu aikaiseksi Suviheinäviikot. Someron kaupunki on koonnut runsaan kattauksen erilaisia tapahtumia teemaviikkojen otsikon alle.
Varsinaisesti Suviheinällä ei ole nykyään järjestävää tahoa, sillä se koostuu yksittäisten ihmisten, yhdistysten tai yritysten tapahtumista.
Joukolla on suunniteltu ja valmisteltu, ja nyt tapahtumat tuodaan meidän kaikkien nähtäviksi, kuultaviksi ja koettaviksi.
Someron Suviheinäviikko rakentui aikanaan suosittujen Porsasjuhlien ympärille, ja se oli nimensä mukaisesti viikon mittainen. Ensimmäisen kerran Suviheinä järjestettiin 1986.
30-vuotisjuhlien molemmin puolin tapahtuma oli venähtänyt jo kahden ja puolen viikon mittaiseksi karkeloksi.
Vuosien saatossa teemaviikkoon on satsattu enemmän ja vähemmän. On valittu Suviheinätyttöjä ja Mekkopitäjäläisiä, on vietetty satoja ihmisiä vetäneitä suuria avajaisia torilla räppimummoineen sun muine kummajaisuuksineen sekä tähtineen tai oltu vallan ilman avajaisia.
Tänä vuonna Suviheinäviikot starttaavat tänään ilman varsinaista avajaistapahtumaa. Sellaiseksi voisi tosin mieltää illan Laula kanssain -yhteislaulumatinean Kiiruun puistossa.
Ilman avajaisiakin ohjelmaa riittää ja se on monipuolista!