Seurakunnan remontit hyvässä vauhdissa

0
Vanhan seurakuntatalon maalausurakka kestää kolmisen viikkoa.

Someron seurakunnan kiinteistöjen ylläpitotoimet ovat nyt hyvässä vauhdissa ja varsin näkyviä. Esimerkiksi Someron kirkon ulkokuori on remontissa, joten kirkon tornia ja seiniä verhoavat rakennustelineet. Remontti kestää marraskuulle.
Kunnostustyötä tekee Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy. Kirkon vesikatto käydään läpi kauttaaltaan ja lopuksi pinnoitetaan. Tornin kuparikatteet uusitaan ja tiilien välisiä saumoja uusitaan sekä huonompia tiiliä vaihdetaan kokonaan uusiksi. Lopuksi tiilipinta pestään niiltä osin kuin tarve vaatii. Kunnostustyöt maksavat noin 700 000 euroa.
Kirkko on kuitenkin käytössä remontin ajan, mutta tiekirkko on tältä kesältä peruttu.
Someron vanhan seurakuntatalon ulkomaalaus aloitettiin viime viikolla ja työt kestävät kolmisen viikkoa.

Someron kirkko on käytössä remontista huolimatta.

Someron hautausmaahan pääsee tutustumaan 21.7. Somero-opas Marika Haapalan johdolla. Kulttuurikävely lähtee vanhan seurakuntatalon pihalta.

Somerniemen seurakuntatalon työmaalla on asiaton oleskelu remontin ajan turvallisuussyistä kielletty.

Somerniemen seurakuntatalon ulkovuorausta uusitaan ja rakennus maalataan. Seurakuntataloon tulee myös uudet ikkunat.
Somerniemen seurakuntatalo on remontin vuoksi elokuulle asti pois käytöstä, mutta muiden tilojen käyttöön korjaukset eivät vaikuta. Seurakunnasta ohjeistetaan, että työskentelyn aikana piha-alueet on turvallisuussyistä rajattu ja työmaalla on asiaton oleskelu kielletty.

Somerniemen kirkkotie sai uuden päällysteen. Kuvat Essi Torkkomäki-Ryhtä

Somerniemen kirkkotie sai jo uuden kestopinnoitteen tässä kuussa.
Somerniemen kirkkoon pääsee tänäkin vuonna tutustumaan ja hiljentymään nyt heinäkuussa lauantaisin. Ovet ovat auki muutaman tunnin. Vapaaehtoiset kirkko-oppaat ovat paikalla kertomassa kirkosta kaikkina viitenä heinäkuun lauantaina.
Myös kirkkoa ympäröivä hautausmaa sekä toukokuussa käyttöön vihitty sirottelualue kirkon rannan puolella ovat kiertämisen arvoiset.