Silja Kosonen EM-kisojen ringissä tänään ja huomenna

0
Silja Kosonen on tulossa tänään kello 10 ja huomenna kello 11.30. Finaali kisataan lauantaina kello 15.05.

Teksti Aulis Tiensuu

Nuorten 19-sarjan EM-kisat alkoivat eilen Tallinnassa. Someron Esaa edustava Silja Kosonen heittää kisoissa mestaruus mielessään, mutta samalla se on hänelle tärkeä kenraalikisa Tokion olympialaisiin valmistautumisessa.
Kososella on tilastojohto nuorten maailmanennätystuloksella 73,43. Lähimpänä uhkaajanaan on Ranskan Rose Loga, joka on Siljalle tuttu kilpakumppani nuorten olympiapäiviltä Bakusta kahden vuoden takaa, sillä hän on ylittänyt myös 70 metrin rajan tuloksellaan 71,09. Seuraavina tulevat sitten Valko-Venäjän Marilla Bykel sekä Uzbekistanin Zarina Nosirshonova päälle 67 metrin tuloksilla, mutta muut ovat sitten jo jääneet alle 65 metrin. Suomen toinen edustaja Jyväskylän Aada Koppeli on heittänyt 61,91.
Naisten moukarinheiton karsinta käydään kahdessa ryhmässä perjantaina aamupäivällä, ensimmäinen ryhmä heittää kello 10.00 ja toinen kello 11.30. Finaali käydään lauantaina kello 15.05.

Kisat on katsottavissa suorana nettiosoitteesta  https://athletics.eurovisionsports.tv/event/41/europeanathletics-u20-european-championships