Suomen ennätys lähestyy,Max Lampinen 80 sentin päähän

0
Max Lampinen

Teksti Aulis Tiensuu, kuva Kari Eerikäinen

Max Lampisen hurjat moukarikaaret jatkuvat tällä kertaa oman M17-sarjan viisikiloisella. Kolmannella kierroksella syntynyt voittotulos sunnuntaina Tammelassa oli 78,32, joka jäi puuttumaan enää 80 senttiä Olli-Pekka Karjalaisen 24 vuoden takaisesta SE:stä 79,12. Oma, seuran ja piirin ennätys sekä Suomen kärkitulos paranivat jälleen lähes puolella metrillä.
Nyt kun EM-kisat menivät outojen valintakuvioiden vuoksi ohi, Lampinen keskittyy kotimaan kilpailuissa Suomen ennätyksen metsästykseen. Jos MM-kisapaikkaakaan ei tule, toivon mukaan oman sarjan SM-kisojen ja Kalevan kisojen jälkeen syksyllä maaottelu sentään kruunaisi kauden.
Samoissa kilpailuissa veli Mico Lampinen voitti P15-sarjan tuloksella 66,02. Päivää aikaisemmin Mico voitti Asikkalassa kiekkokisan tuloksella 64,34. Kova hellekeli vaati viikonlopun kisoissa veronsa heittojen pituuksista, Asikkalassa oli peräti 32 astetta.
Moukariveljesten lisäksi Esasta Tammelan sunnuntain lajeissa oli myös nuoria seiväshyppääjiä. Niilo Talonen voitti P13-kilpailun uudella omalla ja P11-ikäluokan seuraennätyksellä sekä Suomen kauden kärkituloksella 283. Piiriennätys 291 oli myös hyvin lähellä ylittyä. Kahteen viimeiseen yritykseen Talonen otti käyttöönsä taas aiempaa isomman seipään, jolla varsinkin viimeinen yritys oli paras.
Kilpailussa toiseksi hyppäsi seurakaveri Paavo Virkki tuloksella 223. T13-seiväskilpailussa Ella Nieminen oli myös toinen hypäten jälleen ennätyksensä 173. N17-sarjassa kilpaileva Lotta Sariola jäi tällä kertaa ilman tulosta.

Somerolais- menestystä myös muissa lajeissa

Tammelassa kilpailtiin kahtena peräkkäisenä päivänä. Ensimmäisen päivänä Esan Teemu Holttinen voitti miesten 100 metriä ajalla 11,52 ja Julian Rauhaniemi oli kolmas 12,31 (tuuli +0,6).
P15-sarjan satasella Voiman kolmikko Leevi Salo oli kolmas 14,31, Atso Pätäri neljäs 14,53 ja Veeti Salo viides 14,89. Pojat juoksivat ennätyksensä, vaikka puskivat päin vastatuulta (-1,7). Pituudessa Leevi ja Veeti Salo ottivat kaksoisvoiton tuloksin 440 ja 433. Kuulassa Atso Pätäri oli toinen 9,10, Veeti Salo kolmas 8,91 ja Leevi Salo neljäs 8,18.
Tuukka Salo puolestaan voitti P13-sarjan pituuden 367 sekä oli toinen 60 metrillä 9,47 ja kuulassa 8,44. Voiman neljä poikaa tekivät kaikissa muissa lajeissa ennätyksensä, paitsi Pätäri kuulassa.
Somerolainen Salon Vilpasta edustava Saara Virkki oli Tammelan T15-sarjan sadalla metrillä neljäs kauden parhaalla ajallaan 14,14.
Vielä kaksi Esan naisten 100 metrin tulospoimintaa muista kisoista: Venla Oksanen oli kuudes Kuopiossa naisten kilpailussa ajalla 13,21 (-0,6) ja Saara Suonpää voitti Urjalassa N19-sarjan kilpailun ajalla 13,70 (-1,5).