Tehoton Pepe Roller SM-turnauksen

0
Pepe Rollerin Lauri Koskinen sai Lempäälän SM-turnauksessa tililleen kaksi syöttöpistettä.

Teksti Juha Laakso

Rullakiekon miesten Suomen mestaruudesta ja muista mitalisijoista päästiin pelaamaan yhden välivuoden jälkeen, joskin typistetyllä sarjamallilla.
Someron Pepe Roller ja seitsemän muuta joukkuetta pelasivat viikonloppuna kaksipäiväisen Suomen mestaruusturnauksen Lempäälässä. Ottelut pelattiin tavanomaista lyhempinä ja kahteen päivään niitä mahtui vain murto-osa normaalin liigakauden pelimäärästä.
Vuonna 2006 rullakiekon pääsarjatasolle noussut Pepe Roller oli viidennentoista kerran kamppailemassa lajin herruudesta. Somerolaisjoukkueen pelit sujuivat Lempäälässä kohtuullisen hyvin, mutta maalinteko oli kuin tervanjuontia.
– Maalien tekeminen oli meille aivan järjettömän vaikeata! Alkoi olla jo huonoa tuuriakin, kun ei saatu mistään sisään, vaikka useimpia pelejämme hallitsimme ja loimme tekopaikkoja valtavat määrät, Pepe Rollerin valmentajana ja managerina tässäkin turnauksessa toiminut Juha-Matti Vuorela kummasteli.
Pepe laukoi kaikissa otteluissaan useammin vastustajan maalia kohti, kuin vastustajat kohti somerolaismaalia. Viimeistelytehokkuudesta muodostui kuitenkin ratkaiseva ero vastustajien hyväksi kolmessa ensimmäisessä kamppailussa.

Lennokas alku Pahalampea vastaan

Avauspelissään siilinjärveläistä Vuorelan Veikkoja vastaan Pepellä oli starttivaikeuksia. Veikot livahti vajaassa kahdeksassa minuutissa kolmen maalin johtoon ja vaikka loppupeli sujui somerolaistahdissa, yhtä maalia lähemmäksi savolaisia Pepe ei missään vaiheessa kyennyt nousemaan. Veikot voitti yhteenoton maalein 6–3 (3–1, 2–1, 1–1).
Tamperelaista CSKA Mordoria vastaan Pepe iski ensimmäisen ja viimeisen osuman, mutta tamperelaiset rokottivat niiden välissä neljästi ja poimivat sarjapisteet plakkariinsa loppulukemin 4–2 (0–0, 1–1, 3–1).
Kahden tappion jälkeenkin Pepelle jäi vielä alkulohkon päätöspeliin mahdollisuus nousta voitolla lohkokakkoseksi ja mitalikoitoksiin. Ottelu tamperelaista Pahalampea vastaan käynnistyikin erittäin lupaavasti, sillä Samuli Rahikaisen kahdella maalilla Pepe karkasi vajaassa kolmessa minuutissa 2–0 johtoon.
Viimeinen 35-minuuttinen oli kuitenkin vanhan kertausta, eli pepeläiset eivät hyvästä peliotteestaan huolimatta onnistuneet enää toimittamaan kiekkoa tamperelaisten verkkoon. Kesän 2019 SM-titteliään Lempäälässä puolustanut Pahalampi sinetöi 4–2 (1–2, 2–0, 1–0) voitollaan paikkansa välieriin.

Pepe parempi jumbofinaalissa

Alkulohkonsa jumbona Pepe joutui turnauksen päätteeksi pelaamaan sijoista 7.–8. Mäntän Kiekko-Poikia vastaan. Ensimmäistä kertaa pääsarjapeleissä mukana ollut KiePo oli selvästi turnauksen heikoin yhdistelmä ja sen somerolaisjoukkuekin onnistui nuijimaan maalein 5–1 (1–0, 1–0, 3–1), vaikka viimeistely ei tässäkään pelissä toiminut kuin korkeintaan tyydyttävästi.
– Tämä kausi oli rullakiekon osalta tässä ja nyt sitten vain jäädään odottelemaan, mitä ensi vuonna tapahtuu. Toiveena ainakin on, että laji saataisiin pidettyä tulevaisuudessakin hengissä, Vuorela sanoi.
Sunnuntain päätöspelissä Suomen mestaruudesta kamppailivat tamperelaisjoukkueet Team Haippi ja Koovee Rollers.
Miltei yksinomaan huipputason jääkiekkoammattilaisista koostunut Haippi osoitti hallitsevansa myös rullakiekon pelaamisen. Joukkueen ensiesiintyminen SM-tasolla tuotti Suomen mestaruuden 4–2 voitolla paikalliskilpailija Kooveesta.
Jatkoajan kautta voittomaalikilpailuun asti venähtäneessä pronssiottelussa Veikot kukisti Pahalammen maalin 7–6.

Rullakiekon SM-sarjaturnauksen sijoitukset:
1) Team Haippi (Tampere), 2) Koovee Rollers (Tampere), 3) Vuorelan Veikot (Siilinjärvi), 4) Pahalampi (Tampere), 5) Mahtiankat (Vantaa), 6) CSKA Mordor (Tampere), 7) Pepe Roller (Somero), 8) Kiekko-Pojat (Mänttä).

Pepeläisten tehopisteet: Samuli Rahikainen 4+1=5, Olli Lehtinen 2+3=5, Oskari Lehtinen 2+1=3, Olli-Oskari Virta 2+0=2, Juha Laaksonen 1+1=2, Henri Selenius 0+2=2, Lauri Koskinen 0+2=2, Nestori Pulakka 0+2=2, Miku Ronkainen 1+0=1, Valtteri Kaase 0+1=1, Aleksi Hovila ja Onni Kuula 0+0=0. Maalivahdit: Joonas Laaksonen (4 ottelua, 10 päästettyä maalia/50 laukausta), Kim Törnström (2, 4/34).