Oliver Priimägi tilastoissa ikäluokkansa kolmas 200 metrin sekauinnissa

0

Somerolainen Oliver Priimägi kauhoi taannoin mallikkaasti nuorten valtakunnallisissa uintikisoissa, jotka miteltiin aikuisten SM-kilpailun yhteydessä Kuopiossa.

Priimägi ui kuusi henkilökohtaista matkaa ja paranteli niissä viidessä aikojaan. Ainut, jossa hän jäi ennätyksestään, oli 50 metrin vapaauinti. Siinä ennätys jäi vain kolmen sadasosan päähän. Aika oli 26,47.

– Olen tosi tyytyväinen suorituksiini. Parhaiten meni 200 metrin sekauinti, jossa oma ennätys parani noin kolmella sekunnilla. Aika on 2.21,62 ja olen nyt tilastoissa oman ikäluokkani kolmas, sanoo 16-vuotias Priimägi.

Hänen muut Kuopiossa uidut ennätyksensä ovat: 100 metrin vapaauinti 57,07, 100 metrin perhosuinti 1.03,87, 100 metrin rintauinti 1.14,59 ja 200 metrin rintauinti 2.44,22.

Lisäksi hän edusti kolmessa viestissä Uinti Tamperetta: 4×200 metrin vapaauinnissa, 4×100 metrin sekauinnissa sekä 4×100 metrin vapaauinnissa. Viimeksi mainitussa tuli hylkäys väärän uintijärjestyksen vuoksi.

Oliver Priimägi on erittäin onnellinen siitä, että pääsi vihdoin altaaseen kilpailemaan. Viime kaudella esimerkiksi ikäkausimestaruusuinnit ensin siirrettiin ja lopulta peruutettiin koronapandemian takia.

– Oli jo kova kaipuu altaaseen. Kilpailu on minulle tämän harrastuksen suurin anti. Se on se mun juttuni, kuvailee vuonna 2005 syntynyt uimari.

– Tavoite on vielä joku päivä kävellä kotiin joku SM-mitali kaulassa, kertoo Priimägi tavoitteensa.

Oliver Priimägi on kesätöissä ruusutarhalla. Hän viettää lomaa kilpauinnista.

– Järvessä olen kyllä uinut. Omatoimiset harjoitukset ovat alkaneet. Mutta kiva on välillä vaan ollakin.

Hän toivoo, että pikkuhiljaa päästään arjen normaalioloihin harjoittelemaan, kilpailemaan ja elämään.