Varhaiskasvatuksessa on kyettävä tekemään päätöksiä järjellä

0

Somerolla tullaan väistämättä lähivuosina tilanteeseen, jossa niin varhaiskasvatuksen kuin perusopetuksenkin osalta joudutaan hakemaan ratkaisuja. Kukaan ei halua tai ole valmis omia lähinnä olevia lakkauttamaan. Raha ei puussa kasva, ja fakta vain on se, että väestörakenteen kehitys on ikääntymään päin. Niin se on koko maassa, ei Somero ainoa ole.
Se miten niiden lakkautusten osalta olisi kaikkein järkevintä toimia olisi se, että sellaiset yksiköt, jotka tulisivat nielemään eniten korjausten osalta sivukulmilla, olisi järkevintä lopettaa. Moni epäilee, ettei lasten kuljetus esimerkiksi kouluihin tulisi yhtään edukkaammaksi, mutta harva asuu siellä sivummallakaan ihan koulun vieressä ja niissähän on jo nyt suurin osa lapsista kuljetuksen piirissä.
Pitää huomioida myös tulossa olevat opetuksen vaatimukset. Keskittämällä saadaan usein myös opetuksen taso nousemaan.
Somerolaisten on nyt vain kyettävä tekemään päätöksiä järjellä, ei tunteella.
Somerolla on todella hyvin hoidettu kunnan talous, ja niin olisi hyvä olla tulevaisuudessakin, ettei ajauduta niin sanotuksi kriisikunnaksi.

Järki ei tunne kysymys