Veikka Sarén kotiutui Itävallan triathlonmatkalta

0
Veikka Sarén (kuva Jane Iltanen/TS)

Veikka Sarén palasi maanantaina Suomeen miltei kahden viikon kilpailumatkalta Itävallasta. Henkilökohtaisen EM-kilpailun jälkeen oli Kitzbühelissä vielä toissa sunnuntaina supersprintin sekaviesti, jossa Sarén kisasi aikuisten sarjassa sekä sitten Welsissä viime sunnuntaina Euroopan Cupin kilpailu oman M19-sarjan sprinttimatkoilla.
Pikkuisen vaisun henkilökohtaisen kilpailun jälkeen Sarénin sekaviestiosuus sujui jo paljon paremmissa merkeissä ja hän pääsi uimaan ja pyöräilemään Rion olympiakisoissakin menestyneiden rinnalla pysyen. Suomi tosin ei saanut sekaviestissä virallista sijoitusta, kun loukkaantuneen kilpailijan tilalle piti lainata yksi Ruotsin joukkueen kilpailija.
Welsin sprinttikilpailukin jätti hyvän tuntuman Euroopan kärkimenijöihin. Ensimmäisenä lajina suoritettu 750 metrin uintiosuus jokiuomassa ei tosin sujunut nytkään aivan Veikan toiveiden mukaan, sillä uinnin ja varsinkin avovesiuinnin harjoittelu on Sarénin mukaan jäänyt liian vähälle.
– Pääsin pyöräilyosuudelle (20 km) kakkosporukkaan runsaat puoli minuuttia kärjen jälkeen ja etenimme matkan kärjen kanssa samaa vauhtia. Viiden kilometrin juoksu sujui myös hyvin, olin osuudellani 12. ja kokonaiskilpailussa 18., tilitti Veikka Sarén kisaansa.
– Mukana oli yli 70 kilpailijaa ja Euroopan taso on vaan niin kova, että hyvänä päivänä kuka tahansa 20–30 parhaan joukossa olleista voisi voittaa.
Veikka Sarén aikoo nyt pitää parin kolmen viikon perusharjoitusjakson ja palata Euroopan Cupin ja Suomen mestaruuskilpailujen kisa-areenoille elokuussa. Matkan parasta antia Sarénin mukaan oli, että hän sai neljä kovaa kansainvälistä kilpailustarttia, jotka kehittävät aina.