Voima jylläsi alussa, Luja iski lopussa

0

Teksti Juha Laakso

Someron Voima aloitti väkevästi jalkapallon naisten Nelosen kotiottelunsa viime lauantaina, mutta joutui lopulta tunnustamaan vierailija Lauttakylän Lujan paremmakseen maaliluvuin 1–3 (0–0).
Kamppailun alku oli kuin kertausta SoVon naisten edellisestä kotipelistä: Pallo pyöri enimmäkseen vierasjoukkueen alueella, mutta emäntien selkeä hallinta ei konkretisoitunut maalien muotoon.
Tauon jälkeen Voiman hyvä ote alkoi hieman hiipua ja Luja pääsi koko ajan paremmin mukaan peliin. Toisen jakson viidennellätoista minuutilla huittislaiset livahtivat Miia Köönikkään huipputarkalla vedolla johtoon ja nousivat pelissä entistä vahvemmin niskan päälle.
Noin varttia ennen loppua kotijoukkue tuli kuitenkin tasoihin. Viivi Karttila pääsi hyvästä vetopaikasta kokeilemaan vastapuolen maalivahdin torjuntataitoja. Pallo kimmahti torjunnasta uudelleen Karttilan ulottuville ja tämä pukkasi tyylikkäästi kauden avausosumansa ja emäntien 1–1 tasoituksen.
Yksikin sarjapiste olisi ollut voimalaisille mieluinen palkinto hellekelissä raadannasta, mutta se lipsahti harmillisesti hyppysistä aivan ottelun lopussa: Luja latoi kolmen viimeisen peliminuutin aikana pallon kahdesti Tiina Kinnusen selän taakse somerolaismaaliin ja riisti kolme sarjapinnaa mukaansa.

Tänään vieraspeli Porissa

Avauspuolikkaalla Voima sai parhaat tilaisuutensa maalintekoon hyvien kaukolaukaustensa seurauksena. Laukaisuherkkyys kuitenkin hiipui pelin edetessä ja kuljettamalla palloa ei kovin usein saatu vastustajan puolustusmuurin lävitse riittävän laadukkaisiin maalipaikkoihin.
Voima-naisten peliohjelmaan on jo täksi illaksi merkitty hankala vierasottelu porilaisen Musan Salaman kakkosjoukkuetta vastaan. Länsi-Suomen Nelosen A-lohkon kärkikastin joukkue asettuu somerolaisia vastaan myös seuraavassa kotiottelussa, kun SoVo saa elokuun 7. päivänä vieraakseen Maskun Palloseuran.

Voiman kokoonpano kotiottelussa:
Tiina Kinnunen (mv), Linnea Sariola, Emilia Salo, Noora Kähkönen, Amanda Virtanen, Eerika Haalijoki, Johanna Kokkinen, Mira Rajala, Aada Pynninen, Pinja Pesonen, Seena Lahti, Hilppa Juote, Oili Ovaskainen, Irene Lehtinen, Maija Kemppainen, Ada Lahtinen, Viivi Karttila ja Jasmin Rantanen.