Voiman naisten pistetili auki

0
Vielä viime kaudella Voiman naiset pelasivat sarjaottelunsa tekonurmikentän puolikkaalla; nyt ovat edessä ensimmäiset pelit täysimittaisella peliareenalla.

Teksti Juha Laakso

Kolmas kierros toden sanoi ja Someron Voiman naiset kuittasivat kaikkien aikojen ensimmäisen sarjapisteensä jalkapallon alueellisessa Nelosessa. Kotiottelu Turun Weikkojen kolmosjoukkuetta vastaan päättyi tasatulokseen 2–2 (1–1).
Voima lähti Joensuun pallokentän tekonurmella pelattuun kauden toiseen kotiotteluunsa todella sähäkästi. Jo ensimmäisellä kymmenminuuttisella kotijoukkue loi monta maalintekopaikkaa ja turkulaisilla oli vaikeuksia saada purettua palloa omalta alueeltaan edes keskiviivan ylitse.
Puolen tunnin pelin jälkeen Weikot kuitenkin onnistui päättämään yhden harvoista vastaiskuistaan ottelun avausmaaliin.
Takaiskun jälkeen Voima jatkoi prässäämistään, joka tuotti palkinnon pari minuuttia ennen taukovihellystä. Eerika Haalijoki täräytti komean kaukolaukauksen turkulaismaalin ylänurkkaan ja tasoitti kauden toisella osumallaan lukemat 1–1:een.
Pelin kulku jatkui tauon jälkeen entisellään, eli voimalaiset pitivät enimmän osan ajasta palloa hallussaan ja pyörittelivät sitä vastustajan kenttäpuoliskolla.
Varttitunnin jälkeen Weikot toisti avausjakson temppunsa, eli iski onnistuneen vastahyökkäyksen päätteeksi pallon maaliin ja siirtyi jälleen johtoasemaan.

Kemppainen sinetöi tasapelin

Peliaika läheni somerolaisittain uhkaavasti kohti umpeutumistaan, kunnes mainioita nousuja läpi ottelun tehnyt Maija Kemppainen päätti pitkän kuljetuksensa tuloksekkaasti. Paristakymmenestä metristä tarkka veto maalivahdin tavoittamattomiin ja Voima nousi viime hetkillä tasalukemiin.
– Kun pallo liikkui, eikä sitä jääty hautomaan, turkulaiset olivat ihan vastaantulijoita! Vapaapotkuja meidän kylläkin täytyy vielä harjoitella lisää, avauspisteestä huojentunut Voiman naisten valmentaja Mika Kokkinen sanaili ottelun jälkeen.
Maalinteon vaikeuksia valmentaja oli osannut lauantaille odottaakin, kun joukkueen vakituiset hyökkääjät olivat eri syistä poissa ja vaihtopelaajiakin oli nyt mukana tavallista vähemmän.
Kokkinen jakoi avauspisteen hankinnasta kiitokset koko joukkueelle ja erityiskehaisun saivat ensimmäisestä naisten Nelosen kamppailustaan mallikkaasti selviytyneet Noora Kähkönen, Vilhelmiina Nieminen ja Sanni Hiisilä.
Seuraava sarjapeli Voimalla on ohjelmassa vajaan kolmen viikon kuluttua.

Voiman kokoonpano: Tiina Kinnunen (mv/kp), Hilppa Juote (kp/mv), Linnea Sariola, Noora Kähkönen, Vilhelmiina Nieminen, Eerika Haalijoki, Mira Rajala, Aada Pynninen, Pinja Pesonen, Sanni Hiisilä, Irene Lehtinen, Maija Kemppainen, Viivi Karttila ja Jasmin Rantanen.

Miehillä tukala Turun reissu

Voiman miesten joukkue pelasi lauantaina toisen peräkkäisen Kutosen ottelunsa Turussa, tällä kertaa Kisa-Veikkojen kakkosjoukkueen vieraana Pansion tekonurmella.
Tukala kuumuus tuntui verottavan pahemmin vierasjoukkueen voimia ja tuloksena oli toinen peräkkäinen tappio. TuKV/2 kirjattiin voittajaksi maalein 2–0 (1–0).
Puolisen tuntia ennen pelin päättymistä Voima oli vielä yhden maalin takaa-ajoasemassa. Joonas Reijonen joutui tuolloin silmäilemään toista kertaa varoituskorttia, joten loppuajan vieraat joutuivat sinnittelemään miesalivoimalla.
Länsi-Suomen alueen Kutosen A1-lohko on parin rästipelin jälkeen jäämässä kesätauolle. Voima-miehistö palaa karkeloihin heinäkuun viimeisenä päivänä, jolloin se kohtaa kotikentällään FC KyPS:n, eli Kyrön Palloseuran.

Voiman kokoonpano Turussa: Tommy Lundberg (mv), Remi Grönholm, Antti Pirttilä, Janne Laine, Rudi Grönholm, Samuli Laine, Kasperi Laine, Jasper Joosela, Rasmus Grönholm, Patric Niilo, Jaakko Toivonen, Joonas Reijonen, Niko Uusitalo, Jere Lehtimäki, Kari Kummunsalo, Janne Joosela ja Mikko Haalijoki.