Voiman taukojohto suli Porissa

0
Vihreäasuisten voimalaisten (kuvassa Maria Frankberg ja Noora Kähkönen) hyvä peliote ei kestänyt Porin ottelussa loppuun asti.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voiman naisten jalkapallojoukkue vietti tiistai-illan pelihommissa Porissa. Se kamppaili Nelosen A-lohkon sarjapisteistä Musan pienikokoisella ja kuoppaisella nurmikentällä paikallisen Salaman kakkosjoukkuetta vastaan.
Somerolaisjoukkue lähti otteluun uudistetuilla pelikuvioilla. Aluksi ne hieman oudoksuttivat pelaajia, mutta pikkuhiljaa niihin päästiin paremmin kiinni. Siitä huolimatta MuSa/2 karkasi toisen pelijakson tehoillaan 4–1 (0–1) voittoon.
Avausjaksolla peli noudatteli SoVon edellisten kierrosten kamppailuja, eli vierasjoukkue oli hallitsevampi osapuoli, mutta maalien viimeistely tuotti edelleen tuskaa.

Lahdelle kauden avausmaali

Runsaan varttitunnin pelin jälkeen SoVo kuitenkin onnistui, kun Seena Lahden laukaus kimpoili porilaisvahdin käsien kautta maaliin.
Jälkimmäisen neljävitosen alkupuolella kotijoukkue alkoi luoda painetta Viivi Karttilan vartioiman somerolaismaalin tuntumaan. Lauantain kotipelissä maalin viimeistellyt Karttila osoitti hallitsevansa myös torjuntatehtävät ja lisäksi hän kunnostautui joukkueensa kovaäänisenä pelinohjaajana.
Salama iski kolme osumaa seitsemässä minuutissa ja sinetöi voittonsa vähän myöhemmin toisen puolikkaan neljännellä maalillaan. Näin porilaisjoukkue jatkaa A-lohkon kärkikolmikossa ja yhden pisteen saalistanut SoVo puolestaan taulukon tyvikolmanneksessa.
Kauden aiemmilla kierroksilla SoVon päävalmentaja Mika Kokkisella ei ole juurikaan ollut aihetta puuttua erotuomareiden ratkaisuihin, mutta Porin pelissä tuomarointi meni hänen mielestään pahemman kerran ”vihkoon”.
– Meille esimerkiksi vihellettiin useampia sellaisia tilanteita paitsioiksi, jotka eivät varmasti sitä olleet. Vastustajalta ei sen sijaan puhallettu pois yhtään paitsiota!

SoVon kokoonpano tiistaina Porissa: Viivi Karttila (mv), Linnea Sariola, Emilia Salo, Noora Kähkönen, Amanda Virtanen, Maria Frankberg, Johanna Kokkinen, Mira Rajala, Pinja Pesonen, Seena Lahti, Hilppa Juote, Sanni Hiisilä, Oili Ovaskainen, Maija Kemppainen ja Jasmin Rantanen.