Vuonna 2011: Voitto Ollonqvist on Vuoden somerolainen

0
- Meikäläisest sanotaan, et on niin paljon pois kottoot. Täytyy kotoväel antaa tunnustusta, että ain on ruoka ja vaatteet valmiina ja ehtool kelataan Onervan kans, mikä on seuraavan päivän meno.

Somero-lehti 8.7.2011

Teksti ja kuva Salli Lehtinen

Someron Kulttuuri ry ja Somero-lehti etsivät Vuoden somerolaista yleisöäänestyksellä. Ääniä neljälle semifinalistille annettiin yhteensä 415. Voitto Ollonqvist keräsi suurimman potin.
– Tuntuu ihmeelliseltä, et näinkin paljon on ystäviä. Otin tämän niin kun hupihommana. Olen ain sanonu, et meikäläiselle saa nauraa.
Ollonqvistin, 76, nimi on tuttu kotiseututyöstä, näyttämöharrastuksesta, sekä monenlaisesta muusta yhteistoiminnasta. Milloin hän häärää Ol Hollil -tapahtuman taustavoimana, milloin järjestää tupakan holkkeja musiikkiteatterille tai vetää Puufoorumin riukuaitatalkoita.
Talkoisiin ei löydy enää halukkaita entiseen malliin. Voitto Ollonqvistin mielestä talkoot eivät ole menneen maailmaan touhua. Ne toisivat nykyajan stressaantuneille ihmisillekin vastapainoa arjen paineisiin.
Huuli lentää mukavassa porukassa ja palautetta tulee. Talkoista saa uusia tuttavuuksia, hänellekin on niin käynyt ikämiehenä.
Valtio ajaa kuntia liitoksiin ja yhteistyöhön. Vieläkö muutaman vuoden päästä on mahdollisuus valita Vuoden somerolainen?
– Pitäisin vaan Someron Somerona.