Yksi tartunta Somerolla heinäkuussa, Varsinais-Suomi takaisin kiihtymisvaiheeseen

0
Sairaanhoitaja Kati Hyttinen valmistelee koronatestin ottamista.

Somerolla on todettu heinäkuun aikana yksi uusi koronatartunta. 8.7. todettu tartunta mukaanlukien Somerolla on nyt todettu yhteensä 40 koronatartuntaa keväästä 2020 alkaen.
Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koronapandemiatyöryhmä totesi Varsinais-Suomen siirtyneen perustasosta takaisin kiihtymisvaiheeseen.
Vaikka koronavirus kiertää varsinaissuomalaisten joukossa, sairaalahoidon tarve ei ole Varsinais-Suomessa tuntuvasti kasvanut. Tämä on osaltaan rokotteiden ansiota.
Julkisten ja yksityisten asiakas- ja toimitilojen käyttöä voidaan kiihtymisvaiheessa rajoittaa. Someron koordinaatioryhmä ei nähnyt tälle toistaiseksi tarvetta. Toimitiloissa on kuitenkin vältettävä lähikontaktia toisiin ihmisiin, kun sisätiloissa on yli 10 ja rajatuissa ulkotiloissa yli 50 henkilöä.
Tilaisuuksien järjestäjien on tehostettava tilojen ja pintojen puhdistamista ja järjestettävä osallistujille mahdollisuus käsien pesuun. Jokaisen yksilön vastuulla on terveysturvallinen käyttäytyminen, eli muun muassa lähikontaktien välttäminen.
Myös yksityistilaisuuksissa on suositeltavaa noudattaa ohjeita ja suosituksia hygieniasta, turvaetäisyyksistä ja muista järjestelyistä, joilla voidaan estää koronavirustartuntoja. Kasvomaskien käyttö sekä julkisissa että yksityisissä tapahtumissa on viisasta, erityisesti mikäli lähikontaktin välttäminen on vaikeaa.
Ympärivuorokautisen hoivan laitoksissa rokotuskattavuus on hyvä. Niiden vierailukäytäntöihin ei tästä syystä tehty muutoksia.
Kokoontumisrajoituksia koskeva päätös on voimassa 9.7.–8.8.2021 Turun, Salon, Raision, Kaarinan ja Paraisten kunnissa. Näillä alueilla yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi edelleen järjestää sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa, mutta vain niin, että osallistujilla on tosiasiallisesti mahdollisuus välttää lähikontaktit toisiinsa.