Badding saa muistomerkin Helsingin Alppiharjuun

0
Taiteiija Kari Lindströmin piirros Baddingista.

Rauli Badding Somerjoki (1947–1987) saa muistolaatan Aleksis Kiven katu 12:sta seinään, jossa hän asui vuosina 1986–1987.

Somerolainen laulaja muutti uransa alkuvaiheessa Helsinkiin. Hän asui useissa osoitteissa pääkaupungissa. Somerjoen keskeiseksi kotikaupunginosaksi muodostui kuitenkin Alppiharju, jossa hän asui neljässä eri osoitteessa vuosien 1972 ja 1987 välisenä aikana. Myös Baddingin ensimmäiset levytykset nauhoitettiin Kulttuuritalolla Alppiharjussa.

Rauli Badding Somerjokea pidetään ensimmäisenä suomalaisena rock-artistina sekä yhtenä suomenkielisen rockmusiikin uranuurtajista. Hänen tunnetuimpia kappaleitaan ovat muun muassa Fiilaten ja höyläten , Paratiisi, Bensaa suonissa, Ikkunaprinsessa, Tähdet, tähdet, Valot ja Laivat.

Muistolaatan ovat toteuttaneet perinteisen tanssimusiikin vaalimiseen keskittynyt Virtapiiri ry, Kallion kävelyfestivaali, Asunto Oy Harjusivu sekä taiteilija Tiina Eräpuu.

Muistolaatta paljastetaan syyskuussa.