Digitukea tarjolla Somero-opistossa

0
Santeri Aarnio

Somero-opisto tarjoaa digitukea, jonka tavoitteena on opastaa ja tukea niitä kuntalaisia, joilla on vaikeuksia käyttää digilaitteita ja asioida itsenäisesti verkossa.

Digituella tarkoitetaan toimenpiteitä, joiden avulla ihmisiä tuetaan digilaitteiden ja verkkopalveluiden käytössä. Digilaitteita ovat esimerkiksi tietokoneet, tabletit ja älypuhelimet. Verkkopalveluilla ymmärretään internetissä käytettäviä palveluja, kuten pankkipalveluja, erilaisia viranomaispalveluja ja kaupallisia palveluja.

Matalan kynnyksen palvelun avulla voidaan edistää ensi sijassa ikääntyneen väestön osaamista ja mahdollisuuksia erilaisten sähköisten viranomaispalveluiden käyttöön. Ikä ei kuitenkaan rajoita palvelun saantia, vaan kuka tahansa voi kääntyä digituen puoleen. Tavoitteena on myös rohkaista itsenäiseen ongelmanratkaisuun ja toimimiseen omien laitteiden kanssa verkossa.

Tukea antaa Somero-opiston asiakaspalvelusihteeri Santeri Aarnio, jolta on mahdollista saada apua ajanvarauksella Kiiruun koulukeskuksen tiloissa.