Henri Liipola kilpailutauolta voittoon

0
Henri Liipola sekä vasemmalla toiseksi tullu Marco Kammer ja oikealla kolmanneksi heittänyt Max Lampinen. Kuvan on ottanut Tero Lampinen.

Teksti Aulis Tiensuu

Someron Esan Henri Liipola palasi runsaan kolmen viikon kilpailutauolta samaan Helsingin Eläintarhan rinkiin, jossa hän viimeksi heinäkuun 19. päivänä kisasi. Silloin tulos oli yli 74 metrin, mutta nyt Eltsun Tähtikisoissa tulos jäi sentin alle 72 metrin, jonka rajan alle hän on viimeksi jäänyt lähes kaksi kuukautta sitten.
Paras tulos 71,99 syntyi heti ensimmäisellä, mutta sarja oli tasainen, sillä kolme muuta mitattua heittoa kantoi puolen metrin sisälle tästä.
– Odottelin pitempiä kaaria, sillä treeneissä on mennyt pidemmälle. Suomen mestaruus on parin viikon päästä tavoitteena, mutta nämä metrit eivät siihen riitä, kertoi kolminkertainen Suomen mestari treenijaksosta vielä vähän kankeana.
Kalevan Kisojen pahimmat uhkaajat eivät olleet nyt mukana. Kilpailussa toiseksi heitti HIFK:n Marco Kammer tuloksella 66,83 ja kolmanneksi vajaan kuukauden tauon jälkeen miesten moukarin käteensä ottanut Esan nuori Max Lampinen omalla hyvällä tasollaan 63,45.