Hovimäessä voi ihailla Buick-jenkkiautoja

0
Buick Century -38:n vilkku.

Hovimäen leirintäalueella on 14.–15.8. jenkkiautotapahtuma Buick Meet 2021.
Tapahtuma järjestetään vapaaehtoisvoimin ja se on myös osallistujille ilmainen. Somerolle on tulossa Buick-autoharrastajia ympäri Suomen, kertoo Buick Meet 2021 Crew:sta Nina Pitkänen.
– Edellisen kerran ohjelmallinen Buick Meet järjestettiin 1990-luvun alussa meidän samojen talkoolaisten voimin, joten aikaa on vierähtänyt. Buick-autoharrastajamäärän suuren lisääntymisen myötä tulemme jatkossa kokoamaan heidät yhteen kerran vuodessa, lupaa Pitkänen.
Tapahtumasta kootaan buickclub.fi -sivustolle sekä historiallinen että ajankohtainen kokonaisuus, jonka tarkoituksena on tukea myös nuorempia Buick-autoharrastajia oman alan tietoudella.
– Jatkossa aiomme kutsua myös Tanskan, Norjan ja Ruotsin Buick-kerhot mukaan yhteistyöhön ja rakentaa yhteispohjoismainen iso Buick Meet, kunhan korona hellittää, toivottavasti jo ensi vuonna. Meille on tulossa vieraita Ruotsista, jotka järjestävät Tukholman seudulla paikallista Buick Meet picnic-tapahtumaa, kertoo Pitkänen.
– Vaikka Buick Meet on avoin kaikille jenkkiautoista kiinnostuneille, tapahtuma-alueen sisään pääsevät vain Buick-merkkiset autot, sillä alueella järjestetään autonäyttely. Muille vierasautoille katsotaan oma pysäköintialue mahdollisuuksien mukaan, ohjeistaa Pitkänen.