Huomautuksia ja niihin vastauksia

0
Somerniemen kesätori (kuva Manu Kärki)

Mäkelän kaavan valituksesta: Mäkelän Oskari on taatusti ansainnut nimikkokatunsa. Isämme kaatuessa talvisodassa Oskarin apu oli korvaamaton.
Paula Närvänen o.s. Raitanen

Somerolla on useitakin erinomaisia ruokaravintoloita, joita kyllä kelpaa kehua ja mainostaa. Näin kriisiaikoina on tärkeä osallistua yhteiseen selviämiseen – suositaan oman pitäjän lounaita ja käydään iltasellakin nauttimassa yhdessä. Se kannattaa pitkälle!
Nälkäistä naurattaa

Bussi Somerolle Helsingistä ja takaisin on syytä saada toimimaan. Kyllä siihen joku tapa luulisi löytyvän – näin hyvän tahdon ja huolenpidon aikakautena. Pidetään toisistamme huolta, annetaan hyvän kiertää!
Bussilla mielellään

Ihanko totta? Aikooko Someron seurakunta korvata vanhan hautausmaan ja tien välisen kuusiaidan omituisella pensasaidalla? Vai onko se väliaikaisratkaisu? Kaunis kokonaisuus kappeleineen rikkoutuu. Miltä näyttääkään talvella?
Uusi ei aina ole paras

Nyt meni kyllä aamukahvit väärään kurkkuun! Lehdessä kerrottiin Someron päättäjien eteen tulevista säästölistoista. Konsulttitoimisto NHG Finland esittää rajuja säästökohteita. Terveysasioissa pitäisi vähentää asiakaskäyntejä ohjaamalla ihmisiä ”omahoitoisuuteen” ja tiedon itsenäiseen etsintään. Jauhetalo, Kiiruunkulma, Leppäkerttu ja Kirkonmäen koulu pitäisi purkaa! Haloo!!!
Pyöristynyt

Katseltiin kamarin ikkunasta illalla kuuden aikaan, kun kaksi ketunpoikaa söi karviaispensaasta innokkaasti marjoja.
Katselijat

Viikonlopun musiikkitapahtumista. Toivottavasti tulet terveenä. Toivottavasti sinut on rokotettu. Toivottavasti käytät maskia. Paikkakunnalla, jossa tartunnat ovat kasvussa. Ei kiitos.
Pysyn kotona

Järjestetään vaan lisää tapahtumia, eihän se korona ole nyt mitenkään erityisesti levinnyt täällä, ei.
Järki käyttöön

Nimimerkki Liikennesäännöt: Oliko tarkoitus ehkä olla hauskakin kun ryhdyit hiustenhalkomiseen sen ohittamisen/kohtaamisen suhteen? Yhtä hyvin voi kysyä, tiedätkö liikennöitsijä-termin, jota käytit, ja liikkujan eron.
Kimalantie

Miksi AdaMarian ikkunassa ei ole vaatteiden hintoja näkyvissä?
Asiaa ihmetellyt

Näyteikkunat somistetaan uusiksi noin kerran viikossa, joten kaikkien tuotteiden hinnoittelu ei ole ajankäytöllisesti mahdollista yksin yrittävälle. Kannattaa rohkeasti huikata ovelta ja kysyä, vastauksen saa heti. Tervetuloa peremmällekin!
Anni Sirro, yrittäjä

Somerniemen kesätori on aivan ihana. Mutta olen pari kertaa törmännyt tietoon, että uuden torikauppiaan on vaikea päästä torille myymään. Joillakin myyjillä on yksinoikeus. Onhan vihannes- ja marjamyyjiäkin monta, samoin kuin vaatemyyjiä. Eikö asiakkaat voisi päättää, mitkä tuotteet käyvät kaupaksi. Markkinatalous hoitaa homman.
Kaikille mahdollisuus

Torille on tervetulleita kaikki myyjät, joiden tuotteet soveltuvat torimyyntiin lainsäädännön puitteissa. Torilla on uutta tavaraa, elintarvikkeita ja kirppistavaraa, joita myydään omilla alueillaan. Joskus saattaa joutua aamulla jonottamaan jonkin aikaa, mutta paikkoja on kyllä riittänyt kaikille. Aina ei kuitenkaan pääse paikkaan, johon olisi toivonut, valitettavasti. Torialueen myyntialueiden jakoa säätelee elintarvikelainsäädäntö. Kahviloiden ja kalansavustuksen myyntitiloista on tehty erilliset määräaikaiset vuokrasopimukset. Se on heille oikeusturvakysymys. Heidän velvoitetaan olevan auki myös hiljaisina aikoina. Tätä palvelua vastaan heille on voimassa olevissa vuokrasopimuksissa taattu, että kilpailevaa toimintaa ei torille oteta. On hyvä muistuttaa, että Kesätori on yksityinen elinkeinonhajoittaja. Päätösvalta myytävistä tuotteista on toria ylläpitävällä seuralla. Torilla tapahtuvaa myyntiä säätelee lisäksi elintarvikelainsäädäntö sekä järjestyslaki. Joskus tarvitaan jonotuksessa lehmän hermoja, mutta paikka kyllä löytyy. Tervetuloa myymään ja ostoksille!
Somerniemi-Seura