Joensuun koulun yläluokat siirtyvät koronatartuntojen vuoksi etäopetukseen keskiviikkona

0
Joensuun koulu

Varsinais-Suomen alueellinen koronatilanne on parantunut hieman viime viikosta. Ilmaantuvuus ja tartuntamäärät ovat laskeneet. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmä on arvioinut, että maakunta pysyy edelleen leviämisvaiheessa.
Alueellisesta paremmasta tilanteesta huolimatta Somerolla koronatilanne on heikentynyt merkittävästi. Somerolla todettiin viime viikolla 5 tartuntaa ja kuluvalla viikolla jo heti maanantaina 4 tartuntaa. Altistuneita on useita kymmeniä.
Joensuun koulun 3.– 6. -luokat siirtyvät etäopetukseen huomenna keskiviikkona. Koulussa todettiin kaksi tartuntaa viime viikolla ja alkuviikosta lisää.
– Tilanne on heikentynyt nopeasti ja tartuntatapauksia on nyt useampia. Tartuntoja on sekä 10–12-vuotiaissa että aikuisväestössä, mutta ne painottuvat nuorempaan ikäluokkaan, toteaa Someron perusturvajohtaja Marjaana Sorokin.
Kolme luokkaa on asetettu karanteeniin. Yksittäisiä altistuneita on myös muilla luokilla.
– Nyt on syytä ottaa etäopetustauko, että ketjut saadaan katkaistua mahdollisimman nopeasti. Tämä ei missään nimessä ollut suotava ratkaisu ja tapahtui vielä kurjaan saumaan, kun koulut vasta pääsivät alkuun, totea Sorokin.
Suosituksena Someron kaupungin koronajohtoryhmä esittää lisäksi, että Joensuun koulun oppilaat pidättäytyisivät lähikontakteja sisältävästä sisätiloissa tapahtuvasta harrastustoiminnasta 29.8. saakka.

Maskin käyttöä suositellaan edelleen käytettäväksi kaikissa lähikontakteissa ja lähiopetuksessa 5. vuosiluokasta alkaen. Koulukuljetuksissa suositellaan käytettävän maskia 1. vuosiluokasta alkaen. Oireisena tulee jäädä omaehtoiseen karanteeniin ja välttää lähikontakteja sekä hakeutua koronatestiin. Karanteenia tulee noudattaa ja alaikäisten jäädessä karanteeniin vanhempien tulee huolehtia karanteenin toteutumisesta.
Alle 16-vuotiaan lapsen huoltaja voi saada tartuntatautipäivärahaa, jos lapsi on määrätty olemaan kotona tartuntataudin vuoksi.
Linjauksen etäopetukseen siirtymisestä teki maanantaina kokoontunut Someron koronajohtoryhmä ja päätöksen sivistysjohtaja.
– Päätöksellä pyritään varmistamaan oppilaiden ja henkilökunnan terveysturvallisuus, tartuntaketjujen nopea katkaiseminen sekä terveydenhuollon ja koronaepidemian hallinnan kantokyky. Terveyskeskuksen näytteenotto, jäljitystoiminta sekä puhelinneuvonta ovat merkittävästi ruuhkautuneet, sanoo Sorokin.
Koulu on antanut kannettavia Chromebook-tietokoneita lainaksi luokille, joiden opiskelu keskittyy etäjakson aikana verkko-opiskeluun.
Oppilaat palaavat tilanteen niin salliessa lähiopetukseen 27. elokuuta.
Etäopetus ei koske 1.–2.-luokkalaisia eikä erityisen tuen oppilaita.

Koronaryhmä muistuttaa, että kaksi kertaa rokotetun on mahdollista välttää altistuessaan karanteeni, mikäli rokotettu on oireeton. Rokotus ei estä välttämättä sairastumista koronavirustautiin, mutta rokottautumalla on mahdollista välttää taudin vaikeat muodot.
Tavoitteena on edelleen mahdollisimman suuri rokotuskattavuus.
Kaikki yli 16-vuotiaat varaavat rokotusajan itse sähköisen ajanvarauksen (klikkaa tästä) tai puhelinajanvarauksen (p. 050 377 6155, arkisin klo 12–13) kautta. 12-15-vuotiaat saavat tiedon rokotusajankohdasta kouluterveydenhoitajalta. Mikäli lapsi tai nuori toivoo huoltajan olevan läsnä rokotustilanteessa ajan voi varata soittamalla ajanvarausnumeroon.

Lue lisää koronarokotuksista tästä!